"Detalj iz Niša"
"Detalj iz Niša"

Merak: Nišlije pogodile posle 342 minuta i prekinule dvomesečni post, Borac štrajkuje i pobeđuje

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.10.15. | 16:52

Domaćini slavili i na Voždovcu i na Karbaurmi

Detalj iz NišaDelirijum na Čairu! Radnički je uspeo da postigne gol posle tačno 372 minuta igre i prekine dvomesečni post koji je trajao još 16. avgusta i pobede nad Čukaričkim na Banovom brdu. Desilo se to u šestom kolu Superlige, a danas u 13. Meraklije su dobile još jedan razlog za slavlje, na Čairu je pao Spartak - 1:0!

Jedini gol na utakmici postignut je u 72. minutu kada je Darko Bulatović centrirao sa leve strane, a Nikola Ašćerić odlično skočio i glavom loptu poslao u donji desni ugao Budimira Janoševića. A kako Radnički ne prima lako golove bio je to kraj, iako je Spartak imao svoje šanse. Nije ih iskoristio, pa je sa sedam bodova (četiri mu oduzeta zbog već dobro poznate utakmice sa OFK Beogradom) ostao na začelju tabele.

Izabrane vesti

Kad smo već pomenuli OFK, Romantičari su u prvim mečevima 13. kola pružili najbolju partiju i produbili agoniju Rada pobedom od 2:0 koju su im doneli golovi iskusnog Nikole Mikića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde koji je na Karaburmi igrao levog, a ne desnog beka, te Ivice Jovanovića. OFK je tako odmakao od samog dna pošto sada uz svoje ime ima 12 bodova.
"Nije lako igrati pod imperativom pobede. Protiv veoma čvrste odbrane kojoj nismo stvorili šansu pola sata", hvalio je ipak rivala trener Romantičara Dragoljub Bekvalac.

Kolega iz Rada Milan Milanović pak nije video ništa dobro u igri svog tima.
"Ne znam šta se dešava sa mojim timom.Već tri utakmice gubimo. Pokušavao sam nekim izmenama, da pritisnemo protivnika, posle i sa štoperom napred, ali nismo uspeli. Mi imamo vrlo ograničen broj igrača, a već smo dobro iscrpeli resurse".

Slavlje Nikole Mikića

Dva stepenika ispred je Voždovac, koji je materijalizovao potpunu dominaciju u prvih 45 minuta susreta sa Novim Pazarom i preko još jednog povratnika u srpski fudbal Nenada Marinkovića već u 11. minutu stigao do ispostavilo se presudnog gola.

Navijači doduše nisu smeli da se opuste pre poslednjeg sudijskog zvižduka s obzirom na to da je neoprezni Deni Pavlović u 83. minutu morao na prevremeno hlađenje zbog drugog žutog kartona. Ni to nije pomoglo danas bezidejnom Novom Pazaru.
"Konačno smo pobedili. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, ali na našu sreću nije se dogodilo ono što nam se dešavalo u prethodnim duelima da izgubimo meč u drugom delu. Moj tim odlično i naporno radi u dobroj atmosferi, te zbog toga smatram da smo danas odigrali jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem delu šampionata. Hvala i ljudima u klubu koji nam svakog dana obezbeđuju maksimalne uslove za rad, te ovu pobedu posvećujem njima", trljao je ruke zadovoljni Bratislav Živković.

Mladen Dodić nije imao povod za takvo raspoloženje.
"Zaslužena pobeda domaćih. Potpuno su nas nadigrali u prvom poluvremenu, kada smo i imali jedinu priliku za pogodak. Nismo igrali našu igru, nismo kaznili promasaje Voždovca. Sve čestitke kolegi Živkoviću".

Da domaćini ostanu maksimalni pobrinuo se i Borac, koji je u najdramatičnijem popodnevnom meču savladao komšijski Metalac sa 2:1 zahvaljujući golu Milana Jevtovića u 88. minutu utakmice na stadionu kraj Morave. Bila je to solaža 22-godišnjeg napadača za njegov četvrti gol u sezoni.

Jevtović ipak nije najbolji strelac Borca, jer su po pet postigli Milan Knežević i Srđan Vujaklija, koji je i načeo goste iz Gornjeg Milanovca, ali je Nikola Dimitrijević uzvratio i uneo neizvesnost u meč. Samo da bi Jevtović dokazao da izabranike Nenada Lalatovića nisu uzdrmali konflikti sa upravom oko neisplaćenih dugovanja.

Barem na nekoliko sati - Borac je na drugom mestu na tabeli. Nije mala stvar.
"Nismo trenirali dva dana, bili smo bez četiri standardan prvotimca i ovo je za nas dupla pobeda. Navijači su preepoznali želju i trud igrača i još jednom stali uz njih", zahvalio se Lalatović publici, dok je Nenad Vanić mogao samo da rivalu čestita pobedu.
"Želeli smo da napadnemo, otud i onakve izmene na poluvremenu, ali kada je Borac konačno pao mi to nismo uspeli da iskoristimo i stigla je kazna". 

Superliga, 13. kolo:

Borac Čačak – Metalac 2:1 (1:0)
/Vujaklija 20, Jevtović 88 - Dimitrijević 73/

OFK Beograd – Rad 2:0 (1:0)
/Mikić 37, Jovanović 78/

Radnički Niš – Spartak 1:0 (0:0)
/Ašćerić 72/

Voždovac – Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Marinković 11/

17.00: Radnik – Partizan
19.00: Javor – Mladost

Četvrtak

19.00: Čukarički – Jagodina

Sreda, 21. oktobar

16.00: Crvena zvezda – Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrđan VujaklijaSrbijaRadnički NišRadOFK BeogradNovi PazarNikola MikićNikola DimitrijevićNikola AšćerićNenad MarinkovićMilan JevtovićMetalacIvica JovanovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara