"Nikola Mikić"
"Nikola Mikić"

Mikić reanimirao Zvezdu! (FOTO I VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.13. | 20:49

Očajni crveno-beli na jedvite jade slomili otpor Donjeg Srema i šestom uzastopnom pobedom prišli Partizanu na “minus 1“. Velike zasluge za pobedu pripadaju i golmanu Bajkoviću

Nikola MikićKlin se klinom izbija, kaže stara narodna izreka koja se donekle može primeniti i na utakmicu između Crvene zvezde i Donjeg Srema u 25. kolu Superlige obzirom da je beogradski tim do spasonosnog gola došao zahvaljujući štoperu Nikolu Mikiću, jedinog koji je uspeo da pobegne čvrstoj odbrani gostiju i u 57. minutu na pas Nenada Milijaša rešio pitanje pobednika – 1:0 (0:0).

Iako je pitanje da li ga je Zvezda zaslužila obzirom da je sve vreme ličila na bolesnika kome očajnički treba injekcija adrenalina. Čak ni pogodak Mikića nije uneo život u tabor domaćina, koji su u finišu meča kopali i nogama i rukama kako bi zadržali miminalnu prednost.

Izabrane vesti

Uroš Spajić u skokuPogodak Mikića je Zvezdu primakao Partizanu na samo bod zaostatka s tim da crno-beli imaju meč manje, jer sutra od 17 sati putuju na noge Novom Pazaru, koji će morati da zapne, jer mu visi opstanak u eliti.

Međutim, samo rezultat sa današnje utakmice može da raduje navijače crveno-belih obzirom da je Zvezda protiv Donjeg Srema odigrala jednu od dve najgore utakmice pod vođstvom Rikarda Sa Pinta. A ta druga se igrala pre samo nedelju dana (protiv BSK-a), pa se već sada može pričati o krizi u igri Zvezde. Svežina je očigledno iščezla.

Luka MilunovićNajbolje se to videlo u tome što crveno-beli za celo prvo poluvreme nisu uputili niti jedan šut u okvir protivničkog gola?! Igra je bila spora, nepovezana, pa su Sremci lako zaustavljali sve pokušaje favorizovanih domaćina.

Hrabro suprotstavljanje rivalu umalo se vratilo gostima, koji su početkom drugog poluvremena mogli da zagorčaju život crveno-belima.

Prvo Igor Miladinović, a potom i Ognjen Škorić izlazili su sami pred Bobana Bajkovića, ali je golman Zvezde u oba slučaja sjajno intervenisao i spasio sigurne golove.

I kao što to često biva u fudbalu, Sremci su kažnjeni za promašaje. Posle kornera sa leve strane lopta se odbila do Nenada Milijaša, koji je u petercu pronašao Mikića. Zamenik kapitena se poklonio i matirao Nemanju Belića za, kako se ispostavilo, konačnih 1:0.

Jer, Zvezda se u samom finišu grčevito branila, iako su se na terenu suprotstavili najtofejniji klub Srbije i debitant u eliti?! Ispod svakog renomea kluba zbog čega su zvižduci parali nebo nad "Marakanom" po završetku meča.

Kadu u naletuNajbitnije je, ipak, da Zvezda ostaje u šampionskoj trci, ali prava iskušenja je tek čekaju, jer je kalendar u finišu sezone nemilosrdan prema Beograđanima.

Već u sledećem kolu gostovanje kod Jagodine, pa duel sa OFK Beogradom, velikim dužnikom od jesenas,  zatim večiti derbi sa Partizanom i okršaji sa Slobodom u Beogradu i Vojvodinom u Novom Sadu.

Na muci se poznaju junaci?

CRVENA ZVEZDA – DONJI SREM 1:0 (0:0)
/Mikić 57/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 16.200;
Sudija: Slobodan Veselinović

Crvena zvezda: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Petković – Garido, Milijaš – Milunović, Kadu (od 61’ Milivojević), Kasalica (od 84’ Mladenović)  – Dauda (od 61’ Mudrinski);

Donji Srem: Belić - Terzić, Prljević, Vukobrat, Josimov – Škorić (od 73’ Urošević), Čordašić, Krunić, Miladinović (od 61’ Lakić –Pešić) – Janković (od 79’ Lukić), Damnjanović.

SUPERLIGA – 25. kolo:

Spartak – Hajduk 0:0

Smederevo - BSK Borča 2:0 (0:0)
/Sikimić 48, Krmar 90/

Radnički 1923 – Jagodina 0:0

Radnički Niš – OFK Beograd 1:2 (1:0)
/Stojanović 38 - Jovanović 54, Nikolić 86pen/

Rad – Sloboda 2:0 (1:0)
/Luković 30, Đurđević 58/

Javor – Vojvodina 0:4 (0:1)
/Oumaru 7, Alivodić 54, Katai 61, Deletić 87/

Crvena zvezda – Donji Srem 1:0 (0:0)
/Mikić 57/

Nedelja:
17.00: Novi Pazar - Partizan

(FOTO: mozzartsport.com)


tagovi

Boban BajkovićFK Crvena zvezdadonji sremNikola MikićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara