"Anonma"
"Anonma"

Morala da se skine gola kako bi dokazala da je žensko

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.01.15. | 10:43

Reprezentativka Ekvatorijalne Gvineje Genoveva Anonma prolazila kroz pravi pakao pre sedam godina

AnonmaDok je cela Ekvatorijalna Gvineja 2008. godine slavila osvajanje prvog ženskog Afričkog kupa i tako prekinula petogodišnju dominaciju Nigerijki, strelac pobedonosnog gola protiv Južne Afrike (2:1) Genoveva Anonma prolazila je kroz pravi pakao. Protivnice, razočarane zbog poraza, optužile su junakinju meča da je zapravo muškarac, pa se Afrička fudbalska konfederacija (CAF) odlučila na najsuroviji metod kako bi proverila njen pol.
“Tražili su od mene da skinem svu odeću pred njima. Bila sam veoma uznemirena, moral na veoma niskom nivou i plakala sam. Bila sam ponižena, ali vremenom sam prevazišla to”, rekla je Anonma u intevjuu za BBC.

On se nadala da će potvrdu svog pola dobiti u nekoj od medicinskih ustanova, kako bi jednom zasvagda prekinula famu koja je prati, ali do toga još nije došlo.
“Nadala sam se da će me odvesti u bolnicu na testiranje, ali to nikada nisu učinili. Ostavili su me samu da se branim i dokažem da nisam muško, već žensko”, požalila se Anonma na zvaničnike svog Saveza.  

Izabrane vesti

(FOTO: Action images)


tagovi

ženski fudbalmeđunarodni fudbalEkvatorijalna Gvineja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara