""
""

Nesrećni Bamberg opet pao u poslednjem minutu! Vanamejker kaznio svoje i usrećio Darušafaku

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.16. | 19:50

Prva pobeda za istanbulski klub na svom terenu - 72:70

Bamberg u Evroligi ove sezone ne zna utakmicu u kojoj nema drame! O tome najbolje govori podatak da je u svih šest okršaja dosad ukupna razlika na kraju bila - četiri poena ili manje. Ali, uz dve pobede sastav harizmatičnog trenera Andree Trinkijerija čak četiri puta napuštao je teren pognute glave. A ovog puta nemački tim pao je u Istanbulu i to od ruke "svog" Bredlija Vanamejkera - 72:70.

Izabrane vesti

Bamberg je u poslednjim sekundama imao priliku da obezbedi pobedu, ali Nikolo Meli se opredelio da proba sa završnicom za produžetak. I napravio je pogrešnu procenu, baš kao što je i isforsirao šut preko igrača, iz neposredne blizine koša, iako su neki njegovi saigrači možda bili u boljim pozicijama. 

Ali, kako su Darijus Miler i Janis Strelnijeks u jednom napadu tokom poslednjih 60 sekundi promašili po šut za tri poena, i to sa velikih udaljenosti, Bamberg nije zaslužio pobedu. Jer, hladnije glave i mirnijih ruku ostali su domaći igrači, a zalomilo se da pitanje pobednika reši baš Vanamejker, za ukupno 11 poena na kraju. Čovek koji je evropski imidž gradio baš u Bambergu prošle sezone. 

Siguran hitac polivalentnog beka na pola minuta pre poslednjeg zvuka sirene sve je rešio. A moglo je da bude i mnogo A pobeda je mogla da se obezbedi i mnogo ranije, samo da se igrači Darušafake nisu poigravali sa sudbinom i poslednji kvartal odigrali ispod očekivanja. Posebno jer su prvu i treću deonicu odigrali vrhunski.

Vil Klejburn imao je 17 poena, pet skokova i tri asistencije, Adrijen Moerman je imao 11 poena i devet uhvaćenih lopti, a Dairis Bertans 15 koševa. Kod gostiju Strelnijeks je ubacio 14, Danijel Tejs 13, a Miler 12 poena, uz šest skokova, ali i četiri izgubljene lopte. 

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak:

Uniks Kazanj - Crvena zvezda 65:62
/Lengford 23 - Volters 11/

Darušafaka - Bamberg 72:70
/Klejburn 17 - Strelnijeks 14/

20.15 Panatinaikos - Makabi Tel Aviv
20.45 Emporio Armani - Anadolu Efes
21.00 Barselona - Žalgiris

Petak:

18.00 Galatasaraj - Olimpijakos
18.30 CSKA Moskva - Real Madrid
21.00 Baskonija - Fenerbahče

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EvroligaDarijus MilerDairis BertansBredli VanamejkerBamberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara