"Ebola - najveća briga afričkog fudbala"
"Ebola - najveća briga afričkog fudbala"

Nije šala: Ebola pravi haos u kvalifikacijama za Afrički kup nacija

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.10.14. | 18:37

Napadač Rajo Valjekana Las Bangura napustio kamp Gvineje zbog straha od opake bolesti. Zabrinuti i u Sevilji, Selti, Osasuni…

Ebola - najveća briga afričkog fudbala"Zdravlje igrača je ispred svega", rečenica je koju često slušamo u svetu sporta, ali afrički fudbalski savezi ovih dana su u velikom problemu. Ebola je ozbiljna pretnja, a mnogi fudbaleri koji za hleb zarađuju u Evropi nisu spremni da se zbog otadžbine upuste u toliki rizik. Bez obzira na to što su kvalifikacije za Afrički kup nacija u jeku.

Napadač Rajo Valjekana Las Bangura povukao je nogu i napustio kamp reprezentacije Gvineje, koja će Ganu baš zbog epidemije opake bolesti ugostiti u Maroku.
"Nisam želeo da imam problem u Raju… Ne znam kako će reagovati narod u Gvineju, da li će razumeti zašto sam otišao, ali zabrinut sam. I za sebe i za porodicju u Gvineji", pojašnjava Bangura.

Izabrane vesti

Slične brige more i druge klubove. Samo u Španiji Sevilja drhti zbog Stefana M’Bije, Osasuna zbog Raula Loa, te zbog reprezentativca Konga Sedrika. Fudbalski savez Gabona odbio je zahtev iz Viga da dozvoli vezisti Leviju Madindi da se vrati na Pirineje.
"Pokušali smo preko Saveza da se informišemo o mogućnosti da se Levi vrati, ali sun am poručili da je to nemoguće", kaže predsednik Selte Karlos Murinjo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

GabonKarlos MurinjoLas BanguraLevi MadindaRajo Valjekanoreprezentativni fudbalSeltaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara