""
""

Nikad ne otpisuj Meksiko - Moreno oteo pobedu Ronaldu i drugovima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.17. | 19:00

Golom u drugom minutu sudijske nadoknade Meksikanci došli do boda na startu Kupa konfederacija

Hrabri Meksiko otkinuo je bod prvaku Evrope, Portugaliji (2:2) u prvom kolu A grupe Kupa konfederacija u Kazanju. Epitet junaka dana na Kazanj areni svakako je pripao defanzivcu Sombrerosa, Ektoru Morenu koji je u drugom minutu nadoknade posle kornera iskoristio uspavanost odbrane Portugalije i zatresao mrežu.

Izabrane vesti

Zaslužili su Meksikanci taj bod iz prostog razloga što su bili ravnopravan rival iako je Portugalija slovila za favorita. I vodila je u dva navrata, ali hrabrost se isplatila Meksiku. Pritom, ipak se radi o selekciji koja ima i ozbiljan kvalitet.

Šampion Evrope poveo je u 34. minutu posle sjajne kombinacije Kristijana Ronalda i Rikarda Kvarežme. Ovaj drugi je sjajnom varkom tela, poput Dragana Stojkovića protiv Španije u Veroni 1990. godine, poslao protivnika „po burek“, a onda smestio i loptu u mrežu.

Ali, Meksiko se nije dao. U smiraj prvog poluvremana Karlos Vela je prošao po desnoj strani i kao rukom pogodio Ćićarita Ernandeza koji je glavom zakucao na pravo mesto.

I kada su svi već mislili da je gotovo sa uzbuđenjima, pošto ih zaista nije bilo u većem delu drugog poluvremena, videli smo sjajnu završnicu meča.

Najpre je u 86. minutu Sedrik bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Meksika i poslao loptu iza leđa danas dobrog Očoe, ali su poslednju reč ipak imali Sombrerosi i Moreno


PORTUGALIJA - MEKSIKO 2:2 (1:1)
/Kvarežma 34, Sedrik 86 - Ćićarito 42, Moreno 90+2/

Stadion: Kazanj arena
Gledalaca: 34.372
Sudija: Pitana (Argentina)

PORTUGALIJA (4-4-2): Patrisio - Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro - Kvarežma, Mutinjo, Karvaljo, Gomeš - Nani, Ronaldo

MEKSIKO (4-3-3): Očoa - Salsedo, Rejes, Moreno, Lajun - Dos Santos, Erera, Gvardado - Vela, Himenez, Ćićarito. 


(FOTO: Action Images)


tagovi

Ćićarito ErnandezHektor MorenoKristijano RonaldoKup konfederacijareprezentativni fudbalRikardo Kvarežma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara