"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Novak Đoković - POVRATAK IZ PUSTINJE

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.12.17. | 09:55

Srpski teniser se nakon pola godine oporavka danas od 16 časova u Abu Dabiju protiv Španca Bautista Aguta vraća na veliku scenu

Novak ĐokovićNakon šest meseci pauze uzrokovane pre svega nezgodnom povredom lakta desne ruke, Novak Đoković se danas vraća na veliku scenu. Potpuno zdrav, bez bolova i posve motivisan da igra i do 40, kako je i sam rekao.

Prva stanica na putu njegovog povratka tenisu nije ATP, već najprestižniji pozivni turnir na svetu, Mubadala World Tennis Championship u Abu Dabiju gde pobedniku sledi 250.000 dolara neopterećenih nikakvim porezom iako igra dve ili tri meča.

Izabrane vesti

"Sve zavisi od toga kako će lakat reagovati na treninge, a onda i na mečeve. Nadam se da ću ceo mesec igrati dobro i da ću stići daleko na Australijan openu.", jasan je 30-godišnji Beograđanin.

Srbin je odlučio da šesti put u profi karijeri završni deo priprema za predstojeću sezonu obavi u Zajed Sport sitiju, jednom od najprestižnijih sportskih kompleksa na svetu. A danas ga u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata od 16 časova po srednjoevropskom vremenu čeka polufinale protiv Roberta Bautiste Aguta koji je bez problema juče savladao mladog Rusa Andreja Rubljeva.

"Baš je dobro što se Nole vratio. Veoma mi je drago što igram protiv njega pošto mi je om jedan od omiljenih rivala.", izjavio je Španac.

(1,45) ĐOKOVIĆ - B. AGUT (2,55)
HS1 (-1,5), KVOTA 2,20
 

Ove reči baš i ne potvrđuje podatak da je Beograđanin šest puta slavio na sedam suserta sa godinu dana mlađim rivalom iz Kasteljon de la Plane. Novaku je taj poraz pak bio jedan od težih u karijeri, na mastersu u Šangaju 2016. kada je postalo jasno da Endi Mari ima neverovatnu priliku da sustigne i prestigne našeg asa na vrhu ATP liste što je na kraju godine i učinio.

Treba znati i to da je Novak svaki put kada je osvajao "pustinju" osvajao i Australijan open. Do sada je pet puta igrao u Abu Dabiju, a slavio je u tri navrata 2011-2013 , što ujedno znači da je ovo takmičenje u Abu Dabiju svojevrstan „lakmus“ šta možemo očekivati od Beograđanina tokom 2018. Nakon UAE Đoković odlazi u Katar, tačnije Dohu (1-6. januar) gde brani jednu od samo dve titule osvojene prošle godine, što će mu biti i zvanično otvaranje ove, verujemo upešne 2018.

(1,95) TIM - ANDERSON (1,75)
TS 3, KVOTA 2,19
 

Drugo polufinale u Abu Dabiju na programu je od 14 časova, a igraju ga Dominik Tim i Kevin Anderson. Austrijanac igra takođe prvi meč ovde, a prrotiv sebe će imati opasnog servera Kevina Andersona koji je u četvrtfinalu pobedio drugog Španca, 10. tenisera sveta Pabla Karenjo Bustu. Ovo će takođe biti njihov sedmi susret i prilika da Austrijanac prvi put u karijeri slavi nad visokim Južnoafrikancem. Ovde treba očekivati duži, napet meč koji bi lako mogao da uđe u treći set, ali takođe treba očekivati i taj-brejk

RADEKOV PRVI ISPIT

Taze penzioner, ali i taze trener, Radek Štepanek će u Abu Dabiju prvi put na jednom zvaničnom mečobavlajti svoju novu životnu rolu – trenera Novaka Đokovića. Doskorašnji teniser će biti potpuno posvećen našem asu, za razliku od „supertrenera“ Andrea Agasija koji će uglavnom raditi na daljini. Amerikanac, koji radi potpuno besplatno za našeg asa, će biti u timu na sva četiri grend slema, kao i na većini mastersa, posebno onih koji se igraju u SAD i Kanadi.

(foto: Starsport)


tagovi

Abu DabiDominik TimKevin AndersonNovak ĐokovićRadek ŠtepanekŠpanijaSrbijaujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara