"Obama gleda utakmicu sa Nemačkom"
"Obama gleda utakmicu sa Nemačkom"

Obama: Hauarde obrij bradu da bi preživeo rulje obožavatelja

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.07.14. | 08:47

Predsednik SAD telefonom čestitao reprezentativcima na učinku na Mundijalu

Obama gleda utakmicu sa NemačkomAmerikanci su jedna od reprezentacija koja je najviše iznenadila na ovom Svetskom prvenstvu, prošli su u fazu ispadanja iz veoma teške grupe, ispali u osmini finala tek u produžecima, a evidentno je i da je popularnost „sokera“ u velikom rastu u ovoj zemlji.

Čak je i predsednik SAD Barak Obama podigao slušalicu i lično čestitao reprezentativcima, čast da im se obrati direktno šef države imali su Klint Dempsi i Tim Hauard, a ministru odbrane je očigledno bilo posebno drago.
„Zvao sam da vam kažem da ste nas učinili ponosnim. Bili ste odlični. Kao neko kome je fudbal prvi sport, mada nikada nisam bio toliko dobar, da vidim kako ste uhvatili srca i maštu cele nacije je neverovatno. Ovaj sport je u usponu jer ga toliko dece igra, ali je ovo prvi put da je cela zemlja tako fokusirana“, rekao je Obama.

Izabrane vesti

On je dodatno nahvalio golmana Hauarda, kojeg su prozvali i ministrom odbrane SAD.
„Klint, bio si sjajan. Tim, ne znam šta da ti kažem kako ćeš da preživiš rulje obožavatelja kad se vratiš kući, moraćeš da obriješ bradu da ne bi znali ko si. Znam da ste razočarani, ali ono što se uradili je stvarno značajno i napraviće razliku u zemlji. I dalje imam jaknu koju ste mi dali “, dodao je predsednik.

Ispod možete pogledati ceo snimak ovog razgovora, a posebnu pažnju obratite na Hauarda kojem je ovaj poziv izgleda stvano značio.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tim Hauardmeđunarodni fudbalKlint DempsiBrazil2014barak obama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara