"Mojes"
"Mojes"

Old Traford priziva istoriju: Ako je mogla da padne Barselona sa Maradonom… (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.03.14. | 13:09

"Obećavam da ćemo se boriti za dres ovog kluba i da će navijači biti ponosni na nas posle meča”, obećao je Mojes

MojesCela sezona Mančester junajteda gotovo da staje u 90 minuta bitke sa Olimpijakosom, a možda i više ukoliko dođe do produžetaka. Crveni đavoli, koji se nalaze u očajnoj formi i u žestokom padu samopouzdanja posle poraza od Liverpula, imaju dva gola zaostatka iz prvog meča i pitanje je kakva će biti reakcija protiv grčkog šampiona.

Na Old Trafordu se rado vraćaju u prošlost i prizivaju reprizu od pre tri decenije, kada su protiv Barselone u revanšu četvrtfinala tadašnjeg Kupa kupova slavili sa 3:0 i prošli dalje. Junajted je tog istorijskog 20. marta 1984. godine slavio zahvaljujući golovima kapitena Brajana Robsona (dva) i Frensisa Stepltona i bacio na kolena Katalonce na čijoj klupi je sedeo čuveni Argentinac Luis Cezar Menoti, a prva perjanica bio veliki Dijego Armando Maradona.

Dejvid Mojes nasuprot sebi nema zvučna imena, ali svakako ima kvalitetnog protivnika.
“Sezona ne protiče kako smo se nadali, ali sada je važno da pokušamo da stignemo i izbacimo Olimpijakos. Verujemo u taj podvig koji bi nam dosta doneo. Navijači su viđali velike uspehe i biće ih u budućnosti. Uopšte ne sumnjam u to. Za mene je ovo najveći klub na svetu. Možda trenutno nije tako, danas možda nije takav osećaj, ali uveren sam da će se na kraju ponovo uzdići. Obećavam da ćemo se boriti za dres ovog kluba i da će navijači biti ponosni na nas posle meča”, održao je zapaljiv govor Mojes, koji neće moći da računa na Evansa (list), Smolinga, Nanija (prepone) i Ćićarita (koleno).
---------------------------------------
POTENCIJALNI SASTAVI

MANČESTER JUNAJTED – OLIMPIJAKOS (20.45)

Stadion: Old Traford
Kapacitet: 76.212
Sudija: Bjorn Kupers (Holandija)

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea – Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra – Felaini, kerik – Valensija, Runi, Kagava – Van Persi.

OLIMPIJAKOS (4-2-3-1): Roberto – Salino, Markano, Manolas, Bong – Manijatis, Ndinga – Kempbel, Domingez, Fuster – Valdez.
---------------------------------------
Olimpijakos najavljuje da neće čuvati dva gola prednosti. Trener Mičel nada se da će i iskusni Argentinac Havijer Saviola biti spreman, jer bi njegova brzina mogla da bude od presudnog značaja na Old Trafordu.
“Moji igrači se ničega ne plaše. Možda sam ja malo uplašen, ali oni ne. Poznata nam je situacija u Mančester junajtedu i ona nema veze sa nama. Pokušaćemo da ponovimo partiju iz prvog meča i potreban nam je jedan gol. Ne možemo da se zabijemo pozadi i da branimo dva gola prednosti. Bez obzira na sve ništa neću menjati u taktici”, rekao je Mičel koji ima priliku da donese još jedno slavlje navijačima Olimpijakosa u svega nekoliko dana, posle osvajanja nove titule u Grčkoj.

Ivan Markano ima problem sa listom, ali je trenirao minulih dana i moći će da igra. Majkl Olajtan je van trenažnog procesa zbog problema sa srcem, a Mičel još ranije ne može da računa na Siovasa (smiljeno stopalo).

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

OlimpijakosMičelEngleskaDejvid MojesLiga šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara