Crvena zvezda predstavila novi EBL tim

Vreme čitanja: 5min | pon. 20.05.24. | 22:22

Novosti iz sveta esporta

Crvena zvezda je otkrila sastav sa kojim će se boriti u novoj sezoni Esports Balkan Lige.

Crveno-beli su prošlu sezonu završili na petom mestu ostavši bez Top 4 plasmana i plej-ofa. U letnji split ulaze sa velikim promenama, uz samo jednog igrača iz prošle sezone.

Izabrane vesti

Najveće pojačanje za Zvezdu dolazi na top lejnu, gde će zaigrati Bor "Kektz" Jeršan, top lejner iz Slovenije koji se proslavio igrajući za Diamant Esports sa kojim je osvojio titulu prošle godine. 

On je nakon tri sezone napustio Diamant i započeo godinu kao deo ekipe Lupus Esports gde se zadržao jednu sezonu. 

U džungli će igrati Joao "D4SH" Gomes, mladi igrač koji se takmiči od 2021. godine, a većinu karijere je proveo igrajući u portugalskoj ligi.Sa ekipom White Dragons je prošle godine igrao oba finala LPLOL lige, ali su oba puta izgubili. Prošle sezone je zauzeo treće mesto u ligi sa ekipom SAW.

Na mid lejnu će igrati povratnik u ekipu Hrisimir "6ax" Popov koji je igrao 2023 prolećnu sezonu EBL-a za crveno-bele, kada je ekipa zauzela treće mesto u grupnoj fazi, ali su ispali već na startu plejofa.

ADC Aleksandar "Avarice" Dimitrov je jedini igrač koji je ostao iz prošle postave i njemu će ovo biti treća sezona EBL-u.

Tim je kompletirao veteran Nikola "Nikola" Đorđević, koji se već oprobao kao trener u Zvezdi, a sada će ponovo obući igrački dres.

Još jednom, sastav Crvene zvezde za 2024 letnju sezonu Esports Balkan Lige izgleda ovako:

Top lane: Bor "Kektz" Jeršan

Jungle: Joao "D4SH" Gomes

Mid lane: Hrisimir "6ax" Popov

ADC: Aleksandar "Avarice" Dimitrov

Support: Nikola "Nikola" Đorđević

Gen.G je MSI 2024 šampion! 

U sudaru prvaka Koreje i Kine Gen.G je slavio rezultatom 3-1 protiv Bilibili Gaminga i osvojio pehar šampiona MSI 2024. 

Spektakularna završnica jednog od najbolji MSI turnira koji smo ikada imali prilike da gledamo je donela pregršt uzbuđenja, nove rekorde, i istorijske uspehe za neke od učesnika.

Za razliku od mnogih prethodnih mečeva, sve partije u finalu su bile duge i skoro minimum 40 minuta, što samo pokazuje koliko su oba tima imala da pokažu u borbi za titulu. Prvi je pripretio Gen.G i poveo 1-0 u partiji koja će ostati zauvek u senci onoga što je usledilo u drugom gejmu.

Naime u drugoj partiji Peyz je oborio svetski rekord po broju killova u jednoj partiji na internacionalnom LoL turniru, sa neverovatnih 28 killova, uključujući i pentakill u završnici partije. I pored toga, u centru pažnje se našao njegov support Lehends koji je imao jednu od životnih partija na Blitzcranku, omogućavajući kako svom ADC-u, tako i ostatku tima, da dođe do dragocene pobede i velikih 2-0.

Bilibili je uspeo da zaustavi Gen.G makar na kratko u trećoj partiji, Xun je imao odličnu partiju na Nidalee, a Bin je sa Jaxom uspeo da u ključnim momentima napravi razliku i pokaže zašto je jedan od najboljih igrača na planeti trenutno.

U četvrtoj partiji prisustvovali smo pravoj drami kada je Bilibili na rubu poraza uspeo da se vrati u igru zahvaljući herojskom pleju Xuna koji krade Barona protivnicima, zbog čega se partija odužila sve do 47. minuta kada je Gen.G konačno uspeo da po treći put slomi otpor protivnika i stavi tačku na finalni meč.

Gen.G je ovim izborio plasman na Svetsko prvenstvo 2024 i što je najbitnije po formi kojoj prikazuju ostaju u trci za popualrni "Golden Road" odnosno osvajanje svih titula u jednoj takmičarskoj godini. Trofeju se posebno radovao Chovy koji je konačno osvojio prvi internacionalni trofej, kao i Kiin koji je od poslednjeg mesta u LCK-u polako izgradio karijeru do šampiona Koreje, a sada i pobednika MSI turnira.

MOUZ preslišao Spirit 3-0 za titulu u Beogradu

MOUZ je osvojio svoj drugi uzastopni trofej, nakon što su u finalu BetBoom Dacha Belgrade 2024 savladali Team Spirit sa ubedljivih 3-0.

Iako su u Beogradu zaigrali samo dva dana nakon završetka 19. sezone ESL Pro Lige gde su odbranili titulu i takođe bez izgubljene mape u finalu savladali Vitality, igrači MOUZ su nastavili sa dobrim igrama i nanizali još jednu titulu, ovoga puta u prestonici Srbije.

Dominantni MOUZ je izgubio samo jednu mapu tokom celog takmičenja, i to u meču pobednika prvog kola grupe A. Oni su otvorili turnir pobedom protiv ekipe BetBoom, a trijumf protiv Virtusa su osigurali kartu u polufinalu.

U njemu su sa 2-0 savladali Heroic za koji je na turniru debitovato Abdul "degster" Gasanov, koji je ujedno bio i igrač sa najboljim rejtingom u porazu svog tima. 

Na drugoj strani žreba Spirit je deklasirao Falconse u polufinalu dopustivši im da uzmu samo devet rundi za ceo meč, a u finale su ušli kao favoriti iako je upravo MOUZ taj koji je prethodno zaustavio njihovu nepobedivu seriju. 

Finale je započelo na Veritgu gde smo gledali svih 24 rundi, MOUZ je poveo 8-4 na T strani, a Spirit je bio na korak do produžetaka, ali je kapiten ekipe Leonid "chopper" Vishnyakov bio tragičar svog tima u poslednjoj rundi kada pada sa mape i pomaže MOUZ-u da uzme 13. rundu za 13-11 pobedu.

Iako je Spirit odabrao Ancient, MOUZ je bio taj koji je na ovoj mapi udvostručio prednost. Jaka odbrana u prvom poluvremenu im je dala velikih 9-3 pred nastavak, a sve što je Spirit mogao je da dođe do utešnih devet rudni.

Na Mirage gledali smo samo jedan tim, MOUZ je pregazio Spirit 13-4 i ubedljivom pobedom stavio tačku na finale. 

I pored poraza svog tima Danil "donk" Kryshkovets je proglašen za MVP igrača turnira, a Spirit je za utešno drugo mesto osvojio 100.000 dolara, dok je MOUZ kao pobednik odneo glavnu nagradu od 300.000 dolara.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara