Ozbiljno pojačanje: Budućnost dovela prvog skakača turskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.02.19. | 16:15

Devin Vilijams zadužio dres Podgoričana

Budućnost ima novog centra, u pitanju je Amerikanac Devin Vilijams, javlja tamošnji portal CdM.

U pitanju je košarkaš koji je sezonu počeo u turskom Bujukčekmečeu, u kojem je imao prosek od 18,8 poena i bio četvrti strelac šampionata, odnosno prvi skakač lige sa 12,5 skokova po meču.

Izabrane vesti

Vilijams ima 24 godine i visok je 206 centimetara, studirao je na univerzitetu Zapadna Vidržinija, a Bujučekmeče mu je bio prvi klub u Evropi.

Na poziciji centra Jasmin Repeša je do sada na raspolaganju imao Filipa Barovića, kao i Gogu Bitadzea, koji je doživeo povredu u meču sa Partizanom i biće van stroja 20 dana. Od visokih igrača tu su još i krilni centri Erl Klark i Danilo Nikolić.

Podgoričani su još od leta i odlaska Alena Omića u Milano tražili još jedno pojačanje pod košem. Prvo su dovođeni u vezu sa Stefonom Lazmeom, koji je na kraju završio u francuskom Strazburu, a onda i sa crnogorskim reprezentativcem Blagotom Sekulićem, čiji su menadžeri odbacili mogućnost da se on preseli u redove šampiona ABA lige.

Potom je Milko Bjelica figurirao kao potencijalno pojačanje Budućnosti, da bi na kraju izbor pao na Amerikanca Devina Vilijamsa.

Kako se bliži završnica ABA lige timovi koji pikiraju izlazak u Evroligu sve jači.

Foto: Reuters


tagovi

Devin Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara