""
""

Pakleni dribler stiže na Ostrvo, ali ne u Arsenal, Totenhem ili Votford! Suatempton oborio klupski rekord

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.16. | 14:55

Sveci izdvojili veliki novac za najskuplje pojačanje u istoriji

Bombu za kraj prelaznog roka je ostavio i Sautempton. Što samo ukazuje na to da će premijerligaši izazvati zemljotres na fudbalskoj pijaci u narednih sedam dana...

Izabrane vesti

Klub sa Sent Meriz stadiona je rešio da sruši klupski rekord kada su pojačanja u pitanju, dovođenjem Sofijana Bufala. Transfer je na pragu realizacije i Bufal bi uskoro trebalo da zaduži crveno-beli dres. Francuz će tako postati najskuplji igrač u istoriji Svetaca. Sautempton je posle višečasovnih pregovora sa Lilom pristao da plati 24.500.000 evra za momka koji pokriva pozicije ofanzivnog veziste i levog krila.

Sautempton je do sada potrošio 28.500.000 evra na kupovine Pjer-Emila Hejbjerga i Nejtana Redmonda, ali to očigledno nije bilo dovoljno. Posle slabog starta u ligu i samo jednog osvojenog boda u dve utakmice, Soton se vratio na pijacu i našao u Bufalu pojačanje koje bi trebalo da prodrma ekipu. Prva ponuda od 15.000.000 evra je glatko odbijena, ali je zato drugo prihvaćena na severu Francuske. Za Bufala su ovog leta bili zainteresovani i Arsenal, Totenhem, Votford...

Verovatno je jedan od ključnih faktora za transfer bio i novi trener Klod Puel koji poznaje Bufala otkako se ovaj 22-godišnji mladić pojavio u francuskom šampionatu. Sedeći na klupi Nice, Puel je imao dobar uvid u meteorski uspon Bufala.

Vrstan tehničar, prodoran, brz i neverovatan dribler, Bufal je sve ono što je potrebno Svecima. Profil igrača za klub koji je prethodnih sezona lansirao brojne zvezde u veće klubove. Posebno se ističe sjajnim procentom uspešnih driblinga po čemu je među vodećim igračima u Evropi.

Čini se da je Sautempton dobio pakleno pojačanje... Rekordna kupovina Svetaca je do sada bio holandski štoper Virdžil van Dajk koji je pre godinu dana plaćen Seltiku skoro 16.000.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sofijan BufalSautemptonPremijer ligaLilLiga 1letnji prelazni rok 2016FrancuskaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara