""
""

Partizan dobio Robinsona, Novica dotukao Krku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.16. | 20:35

Crno-beli slavili u Novom Mestu sa 82:70 u 12. kolu Jadranske lige

Partizan ove sezone voli da igra u gostima, a to je potvrdio i večeras u Novom Mestu. Ekipa Aleksandra Džikića je savladala Krku sa 82:70 (25:20, 16:14, 16:17, 25:19) u utakmici 12. kola Jadranske lige.

Izabrane vesti

To je srpskom klubu bila deveta pobeda u regionalnom takmičenju i crno-beli su na trećem mestu i dobrom kursu za plasman u plej-of. Sa druge strane, Krka je zabeležila šesti poraz.

Crno-beli su večeras vodili tokom cele utakmice, ali su slomili protivnika tek u poslednjih pet minuta u hali Leon Štukelj. Ono što je, pored pobede, veoma važno za Partizan je veoma dobra partija Frenka Robinsona koji je ubacio 15 poena i uhvatio sedam lopti i bio najbolji igrač Partizana.

Doduše, ne i najefikasniji, jer je taj epitet pripao kapitenu Novici Veličkoviću koji je pogodio nekoliko puta kada se lomio rezultat, a utakmicu je završio sa 18 poena i pet skokova. Takođe, valja pomenuti i Vanju Marinkovića, koji je postigao samo tri poena, ali je bilo dva plus jedan za 63: 59 u trenucima kad se Krka baš opasno približila. 

Partizan je, kao retko kad u dosadašnjem toku sezone, otvorio utakmicu agresivno u odbrani i snažno u napadu. Amerikanac Frenk Robinson izgleda da je rešio da pokaže da mu je mesto u crno-belom dresu, pa je na startu meča postigao devet poena i bio centralna figura prve četvrtine.

A onda kada je Robinson odradio svoj deo posla u skladu sa očekivanjima, palicu kod crno-belih preuzeo je Mihajlo Andrić. Partizanov krilni košarkaš je pogodio tri trojke zaredom i odveo gostujući tim na plus 12 (35:23).
Ipak, kako to obično biva kod crno-belih ove sezone, nisu uspeli da pređu tu magičnu granicu i slome rivala. Uspela je Krka do kraja prvog poluvremena da smanji razliku na sedam poena.

Sjajnu rolu u trećoj četvrtini za ekipu Partizana imao je Stefan Birčević koji je vezao nekoliko koševa, ali i skokova pod oba koša, pa je Džikićeva ekipa, iako nije baš blistala, ponovo otišla na dvocifrenu razliku (57:45 u 29. minutu).

U nastavku meča Ritlop i Rebec su zadali dosta problema odbrani crno-belih koja se ponašala u pojedinim trenucima prilično nonšalantno, pa je slovenačka ekipa došla na minus jedan (60:59 - 34. minut). To je bilo sve, međutim, što je Krka uspela da uradi do kraja utakmice.

KRKA - PARTIZAN 70:82 (20:25, 14:16, 16:17, 16:17, 25:19)

Hala: Leon Štukelj
Gledalaca: 1.000
Sudije: Ilija Belošević, Matej Špendl i Igor Mitrovski

KRKA: Rebec 18, Kari 5, Kastrati 2, Rojc 14, Skedelj, Dimec 10, Čebular 6, Ritlop 8, Siska, Polutak 1, Eliot 6.

PARTIZAN: Robinson 15, Ratkovica, Vrabac 1, Marinković 3, Veličković 18, Birčević 12, Koprivica 2, Andrić 12, Hečer 12, Pot, Karahodžić, Luković7.

(FOTO: ABA/Krka/Danilo Kesić)


tagovi

Vilijam HačerFK PartizanNovica VeličkovićKrkaJadranska ligaFrenk RobinsonAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara