Detalj sa Voždovca
Detalj sa Voždovca

Pet minuta iskristalisalo vodeću četvorku: Radnički slavio uz penal i crveni, Napredak ispustio pobedu uz igrača više

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.12.18. | 17:52

Golgeterska serija Mudrinskog, Voša ispustila pobedu, Mladost uverljiva

Kvartet na vrhu Superlige, sve dalje od konkurencije koja polako gubi korak u borbi za Evropu. Mada se činilo da bi Napredak danas mogao da smanji zaostatak za Radničkim pošto je sve do pola sata pred kraj utakmica započetih u terminu od 17 sati imao prednost nad Proleterom, dok se Radnički mučio na Voždovcu.

Međutim, u razmaku od samo pet minuta sve se promenilo. Prvo je Srđan Vujaklija, iskusni superligaški napadač, iskoristio trenutak nepažnje Čarapana i novosadskom klubu doneo izjednačenje od 1:1, iako je Proleter još od 28. minuta igrao sa desetoricom zbog isključenja levog beka Mitra Ćukovića. Negde u istom trenutku na krovu tržnog centra, Marko Ilić ruši učinilo nam se Nermina Haskića, a sudija Novica Anđelovski svira i jedanaesterac i crveni karton za golmana Voždovca. Aleksandar Stanisavljević je siguran egzekutor i Nišlije stižu do prednosti od 1:0 koju su ljubomorno i čuvali do kraja mača. Napredak je naravno jurnuo na gol Proletera, ali se ispostavilo da nije mogao do drugog pogotka, pa je meč u Kruševcu završen rezultatom 1:1.

Izabrane vesti

Nije Čarapanima na ruku išao ni ishod utakmice na Banovom brdu gde je Ognjen Mudrinski sa dva gola povukao Čukarički do ubedljivih 3:0 protiv OFK Bačke, pa su Beograđani sada Napretku odmakli na pet razlike. Trenera Sima Krunića može da raduje i forma Ognjena Mudrinskog, koji je procvetao u onom remiju sa Partizanom, kada je u 82. minutu pogodio za 1:1 i ustalio se u Čukinih startnih 11. Računajući i taj meč – šest golova Mudrinskog u poslednjih šest kola. Ukupno osam prvenstvenih u sezoni.

Uverljiva je bila i Mladost, mada ona nije imala težak zadatak protiv Dinama koji je u slobodnom padu ka povratku u Prvu ligu Srbije. Danijel Gašić je dobio crveni karton i skrivio penal sa kojeg je Aleksandar Pejović načeo Vranjance, da bi Vladimir Radivojević otklonio i poslednju dilemu oko ishoda meča – 2:0 u Lučanima.

Tri boda upisao je i Radnik, koji je pogotkom Dušana Pantelića arhivirao Rad sa minimalnih 1:0 ostavio, dok Vojvodina uprkos vodećem golu Lazara Arsića nije mogla da slomi otpor Mačve. Nenad Jovanović je u 87. minute pogodio za konačnih 1:1. Voša ipak i dalje ima relativno bezbedna četiri boda prednosti nad Radnikom, pet nad Mačvom, pa se čini da će uspeti da se održi na mestu koje znači plej-of.

Superliga, 19. kolo:

Sreda

Mladost Lučani - Dinamo Vranje 2:0 (1:0)
/Pejović 35, Radivojević 75/

Radnik - Rad 1:0 (1:0)
/Pantelić 27/

Vojvodina - Mačva 1:0 (1:0)
/Arsić 27/

Čukarički – OFK Bačka Palanka 3:0 (1:0)
/Mudrinski 27, 53, Kajević 51/

Napredak - Proleter 1:0 (1:0)
/Vulić 40pen – Vujaklija 58/

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (0:2)
/Čečarić 90 - Gobeljić 36, Ben 41, 69/

Voždovac  - Radnički (0:1) 0:0
/Stanisavljević 63pen/

Partizan – Zemun 1:0 (1:0)
/Rikardo Gomeš 27/

FOTOStar sport, MN Press


tagovi

Ognjen Mudrinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara