""
""

Pojačanje kakvo se čekalo: Crvena zvezda hoće Mavrokefalidisa!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.16. | 16:56

Jedan od najboljih grčkih košarkaša na radaru crveno-belih javlja Gazeta

Grčka Gazeta javlja da je srpski šampion bacio oko na grčkog krilnog centra Lukasa Mavrokefalidisa. On je u ovom trenutku slobodan igrač i indivdualno radi na fizičkoj spremi dok ne pronađe novi klub. Prethodnu sezonu je proveo u atinskom AEK-u gde je ostavio sjajan utisak.

Prosečno je beležio 14,5 poena i 6,7 skokova za 25,3 minuta na parketu i bio udarna igla žuto-crnih iz Atine. Grčki mediji javljaju da je Crvena zvezda pokazala ozbiljan interes za Mavrokefalidisa i da su kontakti uspostavljeni preko jednog menadžera koji je u dobrim odnosima sa obe strane.

Izabrane vesti

Mavrokefalidis je prethodnog leta potpisao jednoipogodišnji ugovor za AEK-om, ali se sa atinskim klubom rastao posle povrede i nesuglasica oko načina na koji je ta povreda trebalo da bude lečena. U prethodnom periodu je bio u pregovorima sa Galatasarajem, prošao je i lekarske preglede, ali se dve strane nisu dogovorile oko finansija i istanbulski klub je doveo Tibora Plajsa.

Nema sumnje da bi igrač ovakvog pedigrea predstavljao ozbiljno pojačanje za unutrašnju liniju srpskog i jadranskog šampiona. Mavrokefalidiskoji je zbog povrede propustio ovogodišnji Olimpijski turnir, ima ogroman staž u Evroligi. Pre AEK-a igraju za Barselonu i Panatinaikos.

Mavrokefalidis je rođen 1984.godine. Visok je 208 centimetara, a prošle sezone je bio najbolji strelac grčkog prvenstva u regularnom toku. Što bi stručnjaci rekli, oživeo je karijeru u žuto-crnom  delu Atine.

Crvenu zvezdu su ovog leta pojačali Kuzmić, Dženkins i Milko Bjelica (Dobrić produžio ugovor). Ali dolazak Mavrokefalidisa bi predstavljao šlag na tortu... Pored centra Zvezda traži još jednog organizatora igre.

(Foto Star Sport)

 


tagovi

SrbijaLukas MavrokefalidisEvropaEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara