"Uručenje donacije"
"Uručenje donacije"

Porodilište u Knjaževcu dobilo aparat za proveru sluha kod beba

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.16. | 15:20

MOZZART donirao još jedan aparat za skrining sluha kod beba

Uručenje donacije

Od danas, svakom novorođenčetu u knjaževačkom porodilištu će, zahvaljujući donaciji kompanije MOZZART, pre odlaska kući biti proveren sluh.

Izabrane vesti

Porodilište u Knjaževcu je 15. po redu koje je u humanitarnoj akciji Blic fondacije - „Srce za decu“ dobilo aparat za neonatalni skrining sluha. Blic fondacija je početkom marta pokrenula akciju da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za skrining sluha kod beba.

U protekla dva meseca ove aparate su dobila porodilišta u Nišu, Valjevu, Vršcu, Prokuplju, Šapcu, Kraljevu, GAK KC Srbije u Beogradu, Čačku, Novom Sadu, Aranđelovcu, Kragujevcu, Zaječaru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu i Knjaževcu.

Načelniku službe za Ginekologiju i akušerstvo u Knjaževcu, dr Mirjani Marković aparat je uručio direktor korporativnih poslova u kompaniji MOZZART Zoran Puhač.
„Kompanija MOZZART je sa posebnim zadovoljstvom podržala veoma humanu akciju Blic fondacije, jer brinući o najmlađima pomažemo napredak društva u celini. Istovremeno, uključivanjem u ovu akciju, kompanija MOZZART nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju organizovanja ili uključivanja u humanitarne aktivnosti od šireg društvenog značaja. Zaista smo počastvovani što smo deo jednog ovakvog projekta. Do sada smo u okviru akcije „Srce za decu“ donirali aparate porodilištima u Kraljevu, Čačku, Zaječaru i sada u Knjaževcu, a nastavićemo sa podrškom najmlađima i u narednom periodu“, rekao je Zoran Puhač.

Zahvaljujući se na donaciji, dr Mirjana Marković kazala je da se u Knjaževcu godišnje rodi oko 170 dece i da će od danas svakoj bebi odmah po rođenju biti proveren sluh.
„Zdravstveni centar Knjaževac se zahvaljuje Blic fondaciji i kompaniji MOZZART povodom donacije aparata za skrining sluha. Upotreba ovog aparata omogućiće nam da roditelje, do izlaska bebe iz porodilišta, oslobodimo straha da li njihova beba čuje. Takođe će nam pomoći da ranim otkrivanjem problema sluha kod beba proces lečenja i rehabilitacije započnemo pravovremeno i što ranije, kako bi rezultati lečenja bili bolji. Očigledno je da je Blic fondacija uočila problem potrebe ranog skrininga sluha kod beba i ovom humanom akcijom pomaže da se taj problem na adekvatan način rešava“, kazala je dr Marković.


tagovi

srce za decuMozzartHumanost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara