""
""

Posle Mareza i Kantea, Lester se sprema za novo čudo iz Francuske

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.16. | 19:00

Lisice uveliko tragaju za pojačanjima, pominje se dosta imena, a ukoliko najbolji igrač ode mogao bi da ga zameni Sofijan Bufal

Lesterov skaut Stiv Volš je udario temlje senzacionalne titule kada je insistirao kod trenera i klupskih čelnika da se dovedu Džejmi Vardi, Rijad Marez i N’Golo Kante, a isti čovek je dao zeleno svetlo za još jedno pojačanje iz Francuske.

Izabrane vesti

Ako Rijad Marez narednog leta napusti klub u slučaju ponude koja se ne odbija, Lester je označio Sofijana Bufala iz Lila kao zamenu, piše ugledni Frans Fudbal.

Bufal nije anonimus kao što su bili Marez i Kante. Još od prošle sezone je u beležnicama najvećih evropskih klubova i Lester će morati dobro da se otvori da bi ga doveo i najverovatnije da opet obori klupski rekord u visini transfera. Lil će za Bufala zahtevati makar 20.000.000 evra, cene francuski mediji. Ali to nije problem sa Lester čiji prihodi su se mulitiplicrali posle osvojene titule. 

Marokanac je sličan profil igrača kao Marez. Nešto između ofanzivnog veziste i krila sa fenomenalnim driblerskim sposobnostima. Potezom može da reši meč. Nedavno je Lilov predsednik Mišel Sejdu rekao da bi svaki klub voleo da zadrži tako atraktivnog igrača, ali da se plaši da će to biti nemoguće narednog leta. I trener Antoaneti je istakao da očekuje prodaju Bufala na kraju sezone.

Za Bufala su do sada interesovanje pokazivali Liverpul, Totenhem, Valensija, PSŽ, Inter i Roma. Međutim Lester je sada postao posebno atraktivna destinacija za igrače koji su u meteorskom usponu poput Bufala. Novac neće biti problema za Lisice, ali prvo treba sačekati epilog sa Marezom.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sofijan BufalPremijer ligaLilLiga 1Lester SitiFrancuskaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara