""
""

Proteran iz fudbala zbog nameštanja!

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.04.13. | 15:32

FIFA potvrdila kazne FS Libana protiv 23 tamošnja fudbalera i rukovodioca, umešanih u aferu oko lažirana utakmica klubova i reprezentacije

 

FIFA je potvrdila da se sankcije kojima je Fudbalski savez Libana kaznio 23 fudbalera i jednog funkcuionera uključenih u aferu oko nameštanja rezultata u toj državi odnose na čitav sveta. Od 23 igrača, 20 je dobilo jednogodišnju zabranu bilo kakvih fudbalskih aktivnosti, dok su ostali dobili dvogodišnju, trogodišnju i doživotnu zabranu bavljenja fudbalom. A jedan funkcioner je kažnjen doživotnom zabranom obavljanja bilo kakvih funkcija u fudbalu i zabranom ulaska na stadione.

Izabrane vesti

Predsednik Disciplinske komisije FIFA potvrdio je da će se sankcije odnositi na celu planetu, u skladu sa članom 78. stav 1 (c) i članom 136ff Disciplinskog pravilnika Svetske kuće fudbala.

Ovu odluku FIFA je donela na snovu istrage koju je u januaru, po nalogu FS Libana, pokrenuo Istražni odbor, a ona se odnosila na klađenje i korupciju u tamošnjem fudbalu, u kojoj su učestovali fudbaleri u rukovodioci, na mečevima klubova i državnog tima.

FS Libana je dobio završni izveštaj od pomenute komisije, posle čega je obavestio FIFA o svojim odlukama.

(FOTO: Action images)


tagovi

FIFAfudbalLibanmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara