""
""

Prštalo u Belgiji: Dve utakmice - deset golova! Anderleht se jedva provukao protiv Leuvena, Briž razbio Mehelen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.15. | 16:59

Mario Suarez i Žele Fosen postigli dva spektakularna pogotka...

Često, možda i prečesto belgijska liga ume da bude prilično jednolična, pa čak i nezanimljiva, ali ovog nedeljnog popodneva u dve utakmice prštalo je na sve strane. U obe viđeno je po pet pogodaka, a kao pobednici izašli su Anderleht i Klub Briž. 

Izabrane vesti

Kraljevski klub iz Brisela jedva je izašao na kraj sa ratobornim Leuvenom, a najveće zasluge za vrlo važan trijumf idu na račun Idrise Sile, koji je sa dva pogotka doprineo da tri boda ostanu na stadionu Konstant Vanden Stok - 3:2. 

Ipak, gosti su prvi poveli. Već u drugom minutu Joan Kroze iskoristio je asistenciju Jovana Kostovskog i zatresao mrežu golmana Protoa. Dugo je domaćin tražio put do protivničkog gola, a onda je za samo osam minuta došao do izjednačenja, potom i preokreta. Matijas Suarez bio je taj koji je prelepim udarcem sa preko 20 metara probio barijeru i tako omogućio Sili da u 39. minutu dodavanje Kare Mbođa pretvori u gol.

Ali, gosti nisu odustajali. Na samom startu drugog poluvremena Kroze je preuzeo ulogu asistenta, a Leandro Trosar bio je taj koji je uneo blagu paniku u protivničke redove.

Besnik Hasi je u narednih desetak minuta bio primoran da krene na sve ili ništa, ubaci tri ofanzivne izmene i napadne Leuven, koji je na kraju ipak morao da položi oružje. Strelac je ponovo bio Sila nakon loše intervencije protivničke odbrane.

Mehelen srpskog strateg Aleksandra Jankovića doživeo je brodolom protiv nezaustavljivog Klub Briža, koji je kao gost odneo ubedljivu pobedu rezultatom 4:1. 

Interesantno, Mehelen je posle prvog poluvremena imao vođstvo posle gola Jensa Nesensa u 28. minutu. Ali, onda je usledilo torpedovanje u režiji Želea Fosena. Belgijski internacionalac je u 66. minutu spektakularnim volej udarcem umalo zapalio mrežu domaćina, da bi u 73. minutu, takođe posle greške Mehelenove odbrane vrlo jednostavno rešio akciju.

Rezervista Tur Dijerks je u 79. minutu povećao rezultat na 3:1 posle Fosenovog dodavanja koje je „saseklo“ protivničku defanzivnu liniju, da bi tačku na petu uzastopnu pobedu u ligi stavio Hans Vanaken u poslednjim trenucima meča.

BELGIJA, PRO LIGA - 17.kolo

Petak

Zulte Vargem – Standard 2:3 (0:2)
/Tiam 52, Verbom 87 – Diao 8, Tišeira 14, Dosevi 78/

Subota

Genk – Gent 0:1 (0:1)
/Milićević 21/

Kortrajk – Beveren 3:1 (3:1)
/Marušić 10, Papazoglu 12, De Smet 24 - Žano 43/

Šarlroa – Lokeren 1:2 (0:1)
/N'Dongala 80 - Ngolok 34, Mirić 69/

Sent Truden – Muskron 0:1 (0:0)
/Badri 82/

Nedelja

Anderleht – Leuven 3:2 (2:1)
/Suarez 31, Sila 39, 68 – Kroze 2, Trosar 49/

Mehelen – Klub Briž 1:4 (1:0)
/Nesens 28 – Fosen 66, 73, Dijerks 79, Vanaken 88/

Vesterlo – Ostende 0:1 (0:0)
/Akpala 90+1/

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žele FosenŽupiler Pro ligaMehelenMatijas SuarezLeuvenKlub BrižJens NesensIdrisa SilaEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara