"Šampionski prsten ABA lige"
"Šampionski prsten ABA lige"

Prsten vredan Evrolige

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.17. | 10:29

Sve je spremno za početak finalne serije regionalnog takmičenja između Crvene zvezde i Cedevite

Šampionski prsten ABA lige

Iza Crvene zvezde u ovoj sezoni su tačno 62 utakmice, ali svaka od njih će u narednih sedam dana pasti u zaborav, jer sledi najvažnija serija mečeva u sezoni - finalna serija ABA lige. Izabranici Dejana Radonjića će se drugi put u poslednje tri sezone boriti sa Cedevitom za šampionski prsten na Jadranu, ali, ono šta je najvažnije, i za novo učešće u Evroligi u narednoj sezoni.

Izabrane vesti

Najviši dometi u svim dosadašnjim takmičenjima u ovoj sezoni su dostignuti, a očekivanja su u dobroj meri čak i premašena. Srpski i regionalni šampion večeras (19.00, TV Arena sport 1) kreće u odbranu onoga što je još pre samog početka sezone zacrtano kao prioritetni cilj.
„Jasna je važnost ovog meča, mi smo od starta sezone mnogo pričali o ovom finalu. Kada god smo bili u mugućnosti. Od početka smo znali šta je prioritet, ovo je svakako realno i očekivano finale. Cedevita je pravljena da se sledeće sezone vrati u Evroigu. Imaju kvalitet i iskustvo i na unutrašnjim i na spoljašnjim pozicijama“, rekao je Dejan Radonjić.

POGLEDAJTE KVOTE ZA VEČERAŠNJI MEČ

Između Cedevite i Crvene zvezde nema nepoznanice, ali je međusobni odnos snaga je u poslednje vreme u značajnoj meri u na strani crveno-belih. Zvezda je dobila pet od prethodnih šest okršaja sa ovim rivalom, uključujući i dva u aktuelnoj sezoni ABA lige. Dva tima su se do sada sastala 24 puta, a Zagrepčani su ostvarili 10 pobeda, od čega svega dve u srpskoj prestonici.

Oba tima imaju ozbiljne kadrovske probleme, koji su pre svega izraženi na pozicijama organzatora igre, ali se Zvezda donekle već i navikla na takvu situaciju, jer je sam finiš ligaškog dela sezone u Evroligi odigrala bez reprezentativnog plejmejkera Stefana Jovića. Slično je i sa Cedevitom, pošto se protiv Partizana povredio i Rajan Boutrajt, koga neće biti u prvoj finalnoj utakmici, dok je za Marka Arapovića završena sezona. Gostujući tim će u Beogradu biti i bez glavnog šefa struke na klupi, pošto je Veljko Mršić zaradio dva meča suspenzije posle polufinalne serije sa Partizanom zbog komentarisanja suđenja.

Gudurić i Musa

Crveno-beli su sjajnom igrom u ligaškom delu regionalnog takmičenja obezbedili prednost domaćeg terena, pa će danas i sutra biti u prilici da taj benefit maksimalno iskoriste. U suprotnom bi šampion Hrvatske došao do prilike da sve rešava na svom parketu.
"Biće izuzetno teško, utakmice između Crvene zvezde i Cedevite su uvek vrlo zanimljive. U ovakvom ritmu pre svega priželjkujem naše dobro zdravlje i da u ovom rosteru u kojem ćemo nastupiti večeras damo sve od sebe i obranimo domaći teren u prvoj utakmici, koja je izuzetno bitna i nezgodna", rekao je Zvezdin kapiten Luka Mitrović.

Cedevita je od ovog rivala izgubila poslednje dve plej-of serije. Prošle sezone u polufinalu kada je bilo 2:0 za Zvezdu, odnosno predprošle u finalu kada je bilo 3:1.
"Svi jedva čekamo da počne. To su utakmice za koje igramo i treniramo celu ovu sezonu. Čeka nas paklena sedmica, pre svega zato što i mi i Zvezda celu ovu sezonu igramo u teškom ritmu. Mi smo slabiji za dva vrlo važna igrača i trenera, ali nadam se da ćemo ih nadomestiti što je bolje moguće i da se to na terenu neće videti. Ono što očekujem od ovog finala jeste da prođe sve u fer i korektnom aspektu i neka bolji pobedi", rekao je bek Zagrepčana Luka Babić.

Sudijsku trojku na večerašnjoj utakmici predvodiće iskusni srpski arbitar Ilija Belošević, a asistiraće mu Hrvat Tomisla Hordov, odnosno Slovenac Mario Majkić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićHrvatskaJadranska ligaLuka MitrovićSrbijaVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara