"Furnije, Deng i Konli"
"Furnije, Deng i Konli"

Pršti na NBA pijaci: Konli dobio ugovor jednak budžetu Evrolige, Furnije - 85.000.000, Deng u Lejkersima!

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.07.16. | 16:38

Kevina Duranta oduševila prezentacija na sastanku s Klipersima, imao razgovor i s Golden Stejtom, Hasan Vajtsajd ušao u istoriju...

Furnije, Deng i Konli

Prvi dan prelaznog roka u NBA ligi doneo je promet od neverovatnih milijardu dolara samo za ugovore slobodnih igrača, a ni u subotu nije bilo ništa manje interesantno. 

Izabrane vesti

Vest koja je brzo pokrila sve planetarne meridijane jeste da je Majk Konli potpisao vanserijski, rekordni ugovor sa Memfisom vredan 153.000.000 dolara za pet godina. To je, zvanično, najveći ugovor viđen u istoriji košarke. Bez sumnje košarkaš najviše klase, ali igrač koji nikada nije odigrao nijednu Ol-star utakmicu. 

Konli će postati tek prvi igrač posle Majkla Džordana i Kobija Brajanta koji će na godišnjem nivou inkasirati preko 30.000.000 dolara, a NBA eksperti očekuju da bi sličan ugovor trebalo da dobije i Kevin Durant u slučaju da ostane u Oklahomi. 

Kada je u pitanju verovatno i najtraženiji slobodni igrač na tržištu, on je u petak popodne obavio razgovore sa Golden Stejtom i Los Anđeles Klipersima. 

Prvi razgovor obavljen je u prostorijama Voriorsa, a na sastanku su prisustvovali vlasnik kluba Džo Lakob, Generalni menadžer Bob Majers, trener Stiv Ker i dvojica najboljih igrača – Stef Kari i Klej Tompson.

Slatke muke Kevina Duranta: Do kraja nedelje razgovori sa pet klubova (ANKETA)

Kevin Durant

Mada detalji sastanka sa vicešampionom NBA lige nisu poznati, američki mediji došli su do saznanja da je Durantula ostao bez teksta nakon viđanja sa ljudima iz Klipersa. Navodno, Durant je bio više nego oduševljen klupskom vizijom budućnosti da je odlučio da sa prvim čovekom Stivom Balmerom, trenerom Dokom Riversom, potpredsednikom košarkaških operacija Loresom Frenkom, te igračima Blejkom Grifinom i Deandreom Džordanom ostane čak četiri sata! Durant je, kako se otkriva, želeo do najsitnijih detalja da bude upoznat sa strategijom Klipersa, što je ostavilo veliki prostor za spekulacije da bi mogao da zaduži opremu kluba iz Los Anđelesa.

Orlando je dogovorio ostanak francuskog reprezentativca Evana Furnijea, koji je petogodišnji ugovor vredan čak 85.000.000 dolara. On je prošle sezone za Medžik upisivao po 15 poena, uz čak 40 odsto pogođenih šuteva za tri poena, što je bilo dovoljno da klub odreši kesu i Furnijeu ponudi veliki novac.

Kako ESPN javlja, Furnije je bio najveća želja tima u ovom roku.

Još jedan veliki transfer završili su Los Anđeles Lejkersi. Naime, oni su dogovorili dolazak dojučerašnjeg krilnog košarkaša Majamija Luola Denga, koji je stavio autogram na četvorogodišnju saradnju vrednu 72.000.000 dolara.

Deng je u sezoni za nama beležio po 12 poena, šest skokova i dve asistencije u proseku, uz 13 koševa i šest uhvaćenih lopti u plej-ofu.

Što se tiče spekulacija u ovom prelaznom roku, američki mediji javljaju da je trener Minesote Tom Tibodo obavio dugačak razgovor sa Pauom Gasolom, ali da legendarni španski centar ozbiljno gleda u pravcu Portlanda i San Antonija.

Zanimljivo, Hasan Vajtsajd je ušao u istoriju NBA lige pošto je dogovorio produžetak ostanka u Majamiju na četiri godine. Međutim, ono što je najinteresantnije jeste da će postati prvi igrač koji će preći sa minimalne plate u jednoj sezoni na maksimalna primanja u sledećoj. On je u minuloj takmičarskoj godini dobijao tek 1.000.000 dolara.

Jedan od najboljih blokera u ligi mogao bi da dobije najviše 99.000.000 dolara za četiri godine, a o cifri će se razgovarati sledeće nedelje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pau GasolOrlando MedžikNBA ligaMinesota TimbervulvsMemfis GrizlisMajk KonliMajami HitLuol DengKevin DurantHasan VajtsajdEvan Furnije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara