Prvi put od 1976. da pobednik nije samo jedan: Srbin i najbolji na svetu podelili Gazetinu nagradu

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.19. | 21:14

Trojica Srba među četvoricoma najboljih u najjačoj ligi na svetu

Od 1976. godine ugledna Gazeta delo Sport dodeljuje priznanje za najboljeg odbojkaša italijanske Serije A u ligaškom delu takmičenja i nikada do sada nagrada nije imala dvojicu vlasnika istovremeno.

Sve do ove sezone kada je bilo nemoguće odlučiti najboljeg, a priznanje su na kraju podelili Srbin i Kubanac!

Izabrane vesti

U prestižnom izboru Gazete nagrada za najboljeg odobjkaša Serije A je pripala našem reprezentativcu Urošu Kovačeviću i najboljem odbojkašu sveta Vilfredu Leonu. Kovačević je već drugu sezonu član Trentina, dok je Leon prošlog leta došao u Peruđu iz Zenita.

Kovačevićev Trentino je ligaški deo sezone završio na drugom mestu sa samo bodom manje od Leonove Peruđe, a srpski primač je sa 381 osvojenim poenom bio najefikasniji igrač u timu. Leon je za Peruđu osvojio 454 poena, u proseku 17 po meču (prvi u ligi) i imao 94 as servisa po čemu je oborio rekord prvenstva. Već godinama važi za najboljeg odbojkaša sveta, osvojio je brojna timska i klupska priznanja... Za Kovačevića je ovo ogromno dostignuće jer je izboreno u strahovitoj konkurenciji u najjačoj ligi sveta.

Pobednik se bira glasanjem po sistemu od jednog do šest glasova, a obojica su u izboru Gazete osvojili po 122 poena. Iza njih je ostao Aleksandar Atanasijević sa 101 poenom, Dušan Petković sa 96 poena, Osmani Hunatorena sa 83 poena...

(FOTO: Star sport)


tagovi

Uroš KovačevićVilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara