""
""

Radonjić: Moramo da možemo! Mršić: Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.17. | 17:49

"Cedevita je pravljena da se sledeće sezone vrati u Evroigu. Imaju kvalitet i iskustvo i na unutrašnjim i na spoljašnjim pozicijama", kaže strateg crveno-belih

Darušafaka i fenomenalna sezona u Evroligi su arhivirani, pa je Crvena zvezda sada posvećena isključivo finalnoj seriji sa Cedevitom.

Izabrane vesti

Niz mečeva, koji može da traje sve do nedelje, počinje sutra od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.
"Jasna je važnost ovog meča, mi smo od starta sezone mnogo pričali o ovom finalu. Kada god smo bili u mugućnosti. Od početka smo znali šta je prioritet, ovo je svakako realno i očekivano finale. Cedevita je pravljena da se sledeće sezone vrati u Evroigu. Imaju kvalitet i iskustvo i na unutrašnjim i na spoljašnjim pozicijama", rekao je Dejan Radonjić.

Stanje u igračkom kadru srpskog šampiona nije ni bolje ni lošije nego pred okršaj u Istanbulu.
"Mi smo u toj problematici više od dva meseca, igraćemo bez Jovića. Raspored nije human, ali je jedini moguć. Moramo da možemo, tek smo stigli iz utakmice. Idem posle konferencije na trening, pa ćemo videći ko je sve spreman za utakmicu, nadam se da nije ostavilo traga, ali svakako okrnjeni jesmo", rekao je Radonjić.

Ekspedicija Cedevite kasnila je u srpsku prestonicu, a samim tim i na zvaničnu konferenciju za štampu pred finale ABA lige protiv Crvene zvezde, a kako je otrkrio trener hrvatskog šampiona Veljko Mršić, do kašnjenja je došlo i zbog zaustavljanja na granici i opomene srpske policije zbog prebrze vožnje, a sve to jer su žurili da bi na vreme stigli u Kraun Plazu.

Sada je sve posvećeno prvom okršaju u finalnoj seriji.
"Čestitke Zvezdi na dosadašnjoj sezoni, koja je iznad svih očekivanja. Stvarno su igrali fantastično, za primer su svima pa i nama. Ja sam mnogo puta na sastancima ove sezone sa ekipom upravo svom tim kao primer davao Zvezdu", rekao je strateg Zagrepčana, koji neće moći da vodi ekipu u prva dva finalna meča zbog suspenzije.

Cedevita je prošle sezone od ovog istog rivala poražena u polufinalu, a pre dve godine u finalu. Stalno je blizu, ali ne uspeva da se domogne željenog cilja.
"To je istina, ali nemamo pritisak, pošto igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi", jasan je bio Mršić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićJadranska ligaVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara