"Ranko Despotović protiv Australije"
"Ranko Despotović protiv Australije"

Ranko Despotović ponovo u Španiji

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.07.13. | 12:02

I još jednom u dresu Đirone

Ranko Despotović protiv AustralijeNa Montiliviju nisu zaboravili Ranka Despotovića. Iskusni napadač iz Loznice zato bi mogao da se vrati u Đironu, klub u kojem blistao u sezoni 2010/2011 čime je zaslužio unosan transfer u japansku Uravu.

Međutim, 30-godišnji fudbaler se nije proslavio u Džej ligi. Plaćen je više od 700.000 evra, a uloženi novac je vratio samo jednim golom, pa je posle dve sezone došlo vreme za rastanak.

Izabrane vesti

Đirona je, piše El Mundo Deportivo, odmah videla svoju šansu, pa je momentalno kontaktirala njegovog menadžera. Konačan dogovor je samo pitanje dana.

Podsetimo, Despotović je karijeru počeo u rodnoj Loznici, a kasnije je igrao i za Vojvodinu, Mačvu, Rapid iz Bukurešta, Mursiju i Salamanku, pre nego što se obreo u Đironi u kojoj je za godinu dana postigao 18 golova.

Sada je plan da pomogne upravi kluba da ostvari cilj i klub dovede do Primere. Prošle sezone Đirona je zauzela četvrto mesto u Segundi, ali ju je u finalu baraža za promociju zaustavila Almerija.

Inače. Đirona bi mogla da bude odlična odskočna daska za Despotovića, jer igra ofanzivan fudbal, pa je u regularnom delu sezone postigla 74 gola, manje samo od B tima madridskog Reala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ĐironaEvropameđunarodni fudbalRanko DespotovićŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara