""
""

Rendolfu skočilo samopouzdanje: A sad sam vam dobar za NBA? Može, ali pod mojim uslovima!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.17. | 19:00

Amerikanac koji igra za Sloveniju ne želi po svaku cenu nazad u najjaču ligu sveta

Iako je Goran Dragić kao najbolji igrač Evrobasketa vodio Sloveniju do titule, iako je Luka Dončić još jednom pokazao dijamanstki talenat, iako je Igor Kokoškov maestralno dirigovao sa klupe, a Klemen Prepelič šokirao iz senke, još jedan bitan faktor slovenačkog uspeha je bio Entoni Rendolf.

Izabrane vesti

Samo dva meseca pre početka Evrobasketa, krilni centar Real Madrida je dobio slovenačko državljanstvo i postao reprezentativac. Ispostavilo se da je bio ogormno pojačanje i teško da bi Lsovenci došli do vrha bez njega.

Rendolf je i do sada bio jedan od najcenjenijih igrača u Evropi na svojoj poziciji, ali posle trijumfa na Evrobasketu o njemu pričaju i Amerikanci. Naravno, postavlja se pitanje da li za Rendolfa ima mesta u NBA ligi.

On je draftovan 2008. godine kao 14. pik od strane Golden Stejt Voriorsa. Bio je njihov član dve sezone, potom igrao u Niksima, Mineosti i Denveru. ukupno je proveo u NBA oligi sedam sezona i u dve od njih imao dvocifren košgeterski učinak kada je postizao nešto više od 11 poena po meču. Međutim, u Denveru mu je karijera krenula silaznom putanjom, igrao je tek desetak minuta u proseku po meču i odlučio je da se oproba u Evropi.  

Blistao je dve sezone u Lokomotivi Kubanj, a pre godinu dana je postao član Reala sa kojim ima ugovor do sledećeg leta. Uz opciju da može da izađe iz njega tokom sezone ako prihvati ponudu iz NBA lige.
„A sada sam dobar za NBA?“, rekao je Rendolf američkim medijima na Evrobasketu, očigledno pun samopouzdanja posle uspeha u reprezentaciji Slovenije, i dodao:  
„Kada sam otišao iz NBA, morao sam da se vratim osnovama. Napravio sam dva koraka unazad. Posle toliko godina sam morao sam da nosim svoju opremu. Bilo je to potpuno drugačije iskustvo kojem mi je pomoglo da opet otkrijem zašto sam zavoleo košarku“.

Rendolf kaže da nazad u NBA može samo pod njegovim uslovima i da ne želi tek tako da se vrati.
„Neću se vratiti u NBA samo da bih se vratio. Hoću da  znam kakvu bi ulogu imao. Hoću da znam na koji način bih mogao da pomognem timu i kakvu minutažu bi imao. Ne želim da sedim klupi, hoću da igram jer volim da igram košarku“, rekao je reprezentativac Slovenije. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Entoni RendolfNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara