Rivaldo bez dlake na jeziku: Perez je kriv za Realovu krizu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.19. | 14:12

Ozbiljne reči brazilskog asa

Realov potpuni sunovrat tema je broj jedan u praktično svim relevantnim fudbalskim medijima u Španiji, Evropi i svetu.

Poslednjih dana mogu se pročitati razna mišljenja na ovu temu i uglavnom sa negativnom konotacijom i kritičkim osvrtom na rad Florentina Pereza i odluke koje je doneo u poslednjih godinu dana. Među njima je i legendarni Brazilac Rivaldo.

Izabrane vesti

Nekadašnji as Barselone, Deportiva, Milana i brojnih klubova nije štedeo reči na račun prvog čoveka Reala i direktno ga okrivio za slom koji je Kraljevski klub doživeo u samo sedam dana, kada su izgubljene sve šanse da se osvoji bilo kakav značajniji trofej do kraja sezone.
“Da, bez razmišljanja. Siguran sam u to. On je kriv“, kaže Rivaldo i nastavlja:
“On je prvi čovek kluba. Zidana nema, Ronaldo je otišao, Kada je Zidan odlazio siguran sam da je znao da će i Ronaldo otići, a on (Perez) trebalo je da napravi promene“.

Upitan da govori o razlozima Kristijanovog odlaska prošlog leta, Rivaldo je bio nešto oprezniji...
“Iskreno, ne znam šta se desilo. Real je trebalo da zadrži Ronalda, bilo bi to dobro za sve, pogotovo za španski fudbal. Mesi i Ronaldo su najbolje stvari koje su se desile španskom fudbalu. Da je Ronaldo ostao ovo se sigurno ne bi dogodilo“.

Čovek koji je osvojio praktično sve najveće trofeje u karijeri nije siguran kako je i zašto Perez dozvolio da Real ostane bez „sigurnih 40-50 golova“.
“Kada se tako nešto dogodi, svako bi morao da reaguje. Jer nijedan klub na svetu, pa ni Real ne bi smeo da dozvoli da toliko zavisi od jednog igrača, pa makar to bio Ronaldo. Svi u Madridu moraju da snose krivicu što se došlo u ovu situaciju. Real je bio u fantastičnom momentu, sve je išlo po planu, a sada su došli na ove grane. Ne mogu samo igrači da budu krivi za to, svi u klubu su odgovorni“.

Sada je najvažnije pitanje – ko će na klupu Reala? Pominjao se povratak Zinedina Zidana, mada je ta opcija brzo otpala, a prvi kandidat je Žoze Murinjo...
“Ne verujem da će se Zidan vratiti. Ne vidim razlog da se vraća pošto je letos otišao. Ne posle ovakve sezone kakvu Real ima. Nije dobar momenat. Više mi je realnije da se Murinjo vrati“.

Foto: Reuters


tagovi

RivaldoFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara