""
""

Rivaldova sećanja: Više puta bih osvojio Zlatnu loptu da igram u ovoj eri

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.12.17. | 11:51

„U moje vreme bilo je više kvalitetnijih igrača“, smatra Brazilac

Nekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Rivaldo izjavio je da je igrao na istom nivou kao što to danas rade Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Dobitnik Zlatne lopte 1999. godine smatra da je igrao u vreme boljih igrača i većih imena u svetskom fudbalu, a da se danas sve vrti oko prvih zvezda Reala i Barselone.
Imao bih više od jedne Zlatne lopte da igram u ovoj eri. U najboljim godinama bio bih najbolji igrač sveta više puta. Ronaldo i Mesi su veoma dobri, jasno je to, ali hoću da kažem da bih se borio sa njima za naslov najboljeg. U moje vreme bilo je kvalitetnijih igrača, a danas se priča samo o Ronaldu i Mesi, možda malo i o Nejmaru“, rekao je Rivaldo za španski As.

Izabrane vesti

Rivaldo je tokom karijere najdublji trag ostavio u Barseloni u periodu od 1997. do 2002. godine kada je proglašen za najboljeg fudbalera sveta posle dve titule Primere.

Igrao je i za Korintijans, Palmeiras, Deportivo, Milan sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Olimpijakos, atinski AEK i još nekoliko klubova iz Brazila, Angole i Uzbekistana.

Za reprezentaciju Brazila nastupio je 74 puta i dao 35 golova, uz titulu prvaka sveta na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

(FOTO: Action images)


tagovi

BrazilJužna Amerikameđunarodni fudbalRivaldoZlatna lopta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara