""
""

Robinson: Kao životinja puštena s lanca

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.16. | 11:28

"Ma, ne možete da shvatite. Zakucao sam sa povrđene noge"

Dugo su navijači Partizana čekali Frenka Robinsona. Delovalo je u određenim trenucima da neće ni dočekati da vide pravo lice momka iz Komptona, kalifornijskog grada koji je svetu podario gangster rep i majstore bacanja rima poput Doktora Drea i Ajs Kjuba. A, onda je nešto počelo da se menja. Robinson je polako počeo da se oslobađa straha i psihičkog balasta zbog nezgodne povrede ligamenata kolena. Na poslednje tri utakmice, dve na Jadranu i protiv Ludvigzburga u FIBA Ligi šampiona, američki bek definitivno je počeo da pokazuje šta ume sa loptom, ali i u odbrani. Videlo se i tokom utakmice, posle nekih koševa i skokova koliko Robinsonu znači podrška saigrača, ali i sa tribina.
"Stvarno se osećam kao životinja puštena iz kaveza. Dobro je, prošlo je dugo vremena. Protiv Igokee su me ponele emocije. To je nedostajalo ekipi, ove vrste poteza. Svako je bodrio svakog i to je zapalilo iskru u nama", rekao je Robinson.

Izabrane vesti

Upravo zbog izlaska iz teškog perioda i mukotrpnog oporavka od povrede, kod Robinsona je, svestan je i sam, postojala neke vrsta kočnice, koju je sada konačno pustio.
"Ma, ne možete da shvatite. Zakucao sam sa povrđene noge , nju sam operisao. Nisam ni razmišljao o tome. Shvatio sam tek kada mi je neko poslao snimak akcije. Skinuo sam veliki teret sa leđa. A posle sam morao i da pustim glas, da podelim tu emociju sa publikom, to sam ja", odaje Amerikanac utisak zadovoljnog i srećnog čoveka.

Protiv Igokee crno-beli su upisali četvrtu uzastopnu pobedu u Jadranskoj ligi, a ukupno 10. U drugom poluvremenu su crno-beli za tri poena šutirali maltene nestvarnih 13/11.
"Prvo je Heč pogodio svoje trojke, pa onda i Birča. Imali smo dobar trenutak, pravi impuls i to nas je nosilo do ubedljivog vođstva i pobede. Sada nam ostaje da se odmorimo za sledeću utakmicu".

A ono što čeka Partizan je znatno teža prepreka, jedan od najvećih izazova u dosadašnjem toku sezone. Turski Bešiktaš u sredu stiže u Pionir u meču devetog kola E grupe. U prvom meču u Istanbulu, tim Ufuka Saridže je slavio lako i ubedljivo, trenutno je prvi u grupi, a Partizanu je pobeda neophodna kako bi sačuvao realne šanse za drugu poziciju.
"Sledeći je Bešiktaš, važno nam je i da nastavimo sa pobedama u Ligi šampiona. Turci su težak rival, ali nadam se da ćemo imati podršku velikog broja navijača. Očekujemo da dođu, potrebni su nam. Biće važno da ponovimo drugo poluvreme iz meča sa Igokeom, da zadržimo isti intezitet i ako to uradimo, možemo da pobedimo", zaključio je Robinson

PIŠE: Marko PROTIĆ


tagovi

ABA ligaFrenk RobinsonJadranska ligaKK PartizanFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara