""
""

Robinson poručuje: Mogao sam u Južnu Koreju zbog novca, ali ja sam očaran istorijom Partizana i strašću navijača

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.16. | 15:36

Američki bek očigledno ima svoje prioritete

Igrao je u svakom kutku Evrope, ali i dalje je gladan uspeha. Novo pojačanje Partizana Frenk Robinson u karijeri je nastupao za pregršt timova sa Starog kontinenta, od ljubljanske Olimpije i poljskog Prokoma do ukrajinskog Budiveljnika i izraelskog Makabija iz Haife, ali teško da je sa većim uzbuđenjem očekivao start sezone.

U intervjuu za portal Eurobasket, Robinson je govorio o razlozima zbog kojih se opredelio za tim iz Humske, kao i očekivanjima pred novu sezonu.
„Kada sam tek počinjao da igram u Evropi, jedna od prvih utakmica bila je baš protiv Partizana u ABA ligi. Sećam se da sam bio očaran strašću navijača na tribinama. Pomislio sam tada da bih mrzeo da moram da istovremeno igram i protiv igrača i protiv navijača. Zato sam veoma uzbuđen što dolazim“, poručuje 32-godišnji košarkaš koji je ponikao na koledžu Kali Stejt Fulerton.
„Ovaj klub ima toliko puno istorije i pobednički mentalitet da bi za svakog igrača bio san da bude deo takvog tima. Koga god poznajem da je igrao u Srbiji imao je samo reči hvale i radujem se novoj sezoni“, istakao je Robinson.

Izabrane vesti

On je tokom karijere sarađivao sa aktuelnim trenerom Partizana Aleksandrom Džikićem, i to u Olimpiji iz Ljubljane, u sezoni 2008/09. Njih dvojica su se prvi put upoznali još u kampu NBA-ligaša Atlante pre nego što je Džikić odlučio da ga dovede u slovenački tim. Ipak, i pored unosnijih ponuda za odlazak na Daleki istok, Robinson se odlučio za dolazak u Srbiju.
„Imao sam mogućnost da odem u Južnu Koreju. Tamo bih imao odličan ugovor i zaradio bih mnogo novca, ali nisam mogao da propustim ovakvu priliku. Želeo sam da dođem u Partizan, u klub sa ogromnom istorijom i da ponovo sarađujem sa trenerom koji je najviše od svih uticao na moju karijeru“, rekao je Robinson.

(FOTO: Printskrin)


tagovi

FK PartizanJadranska ligafrenklin robinsonEvropaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara