""
""

Robinson za MOZZART Sport: Dobro znam koliko Partizan znači navijačima! Zbog Džikića sam doneo pravu odluku

Vreme čitanja: 5min | sub. 01.10.16. | 11:55

Robinson važi za košarkaškog globtrotera, čoveka koji je do sada promenio 13 klubova i čak 10 zemalja. Prvo evropsko iskustvo imao je u Olimpiji i to baš kod trenera Džikića zbog čega se nije ni previše “lomio” da li da ovog leta prihvati ponudu crno-belih

Čekanju je došao kraj. Posle skoro četiri meseca pauze košarkaši Partizana počinju novu sezonu u koju ulaze sa najmanjim klupskim budžetom u 21. veku, ali sa obavezom da ispune očekivanja navijača naviknutih na konstantnu borbu za vrh i trofeje.

Izabrane vesti

Trener Aleksandar Džikić je, upravo zbog svih finansijskih problema u kojima se klub nalazi već nekoliko godina, morao je da skocka pravu “socijal-demokratsku” ekipu, miks iskusnih, a jeftinih stranaca i domaćih igrača od kojih su neki ostali iz prethodne sezone, a neki poput Stefana Birčevića i Đorđa Majstorovića potpisali su tokom leta.

U kategoriju iskusnih stranaca svakako spada i Amerikanac Frenk Robinson, koji će sa 32 godine uz zemljaka Vilijama Hečera biti najiskusniji igrač u timu. 

Robinson važi za košarkaškog globtrotera, čoveka koji je do sada promenio 13 klubova i čak 10 zemalja. Prvo evropsko iskustvo imao je u Olimpiji i to baš kod trenera Džikića zbog čega se nije ni previše “lomio” da li da ovog leta prihvati ponudu crno-belih.

”U mojoj prvoj sezoni u Evropi, sarađivao sam sa trenerom Džikićem u Olimpiji. Sad sam već veteran u Evropi, dobro znam kakav je Partizan klub i nije mi trebalo mnogo vremena da pozitivno odgovorim na trenerov poziv da ponovo radimo zajedno. Za kratko vreme koliko sam ovde, već mogu da kažem da sam doneo ispravnu odluku”, rekao je Robinson na početku razgovora za MOZZART Sport.

POGLEDAJTE OVDE KVOTE ZA MEČ MORNARA I PARTIZANA

Pozitivne utiske o Beogradu i klubu američki košarkaš stekao je za veoma kratko vreme otkako se preselio u crno-beli tabor.
 “Za sada je sve kako treba. Svi jedva čekamo da sezona počne a imamo i neverovatnu podršku navijača. Bio sam impresioniran na dve pripremne utakmice koje smo igrali pred njima. Ako je ovako na pripremnim mečevima, mogu da zamislim kako će biti kada počne sezona”. 
U odnosu na prošlu sezonu Partizan je drastično promenio ekipu. U klub su, računajući I Robinsona stigla devetorica novajlija. Crno-beli sada imaju nešto dužu klupu nego prošle sezone, što i ne bi trebalo da čudi jer sada se vraćaju i u Evropu – nastupiće u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona.

Sumirajući utiske sa priprema Robinson kaže da je jasno kako je ekipi potrebno još vremena kako bi sve “leglo na svoje” upravo zbog promenjenog igračkog kadra.
“Imamo nekoliko mladih i nekoliko iskusnih igrača. Sada je vreme da se do kraja uklopimo i da iz utakmice u utakmicu budemo kompaktniji. Dosta je nas koji smo došli ove sezone, potrebno nam je vreme da bi dostigli maksimum. Imamo dobre pojedince, dobar potencijal, treba samo da nastavimo sa radom”, objasnio je on. 
Ono što je zabrinulo navijače Partizana u jednom trenutku je činjenica da je Robinson zbog problema sa kolenom propustio dobar deo utakmica u prvom delu pripremnog perioda. Pogotovo jer se radi o košarkašu koji je 2015. godine operisao prednje ukrštene ligamente.
“Radio sam po posebnom programu i polako ulazio u ritam. Sada je sve u redu i nadam se da će me problemi zaobići”, ne ostavlja prostora nikakvim neodoumicama američki košarkaš. 
Robinson, kombo igrač na pozicijama dva-tri, navodi da očekuje da tek kako sezona bude odmicala Partizan podiže nivo forme i kvalitet partija.
”Verujem da ćemo bolje igrati kako bude odmicala sezona. Imamo igrače koji mogu da pruže puno, ali nam treba vremena da se svi u potpunosti prilagodimo jedni drugima. Teško je reći koliko ćemo biti konstantni, ali ćemo dati sve da iz sebe izvučemo maksimum”.  
Amerikanac je zahvaljujući i društvenim mrežama, čini se, veoma brzo pronašao zajednički jezik sa navijačima crno-belih.
“Veoma su strastveni i prate sve što radimo. Očigledno je da im ovaj klub i ovaj tim znače mnogo i da su spremni da ga uvek podrže. Prihvatili su me kao da sam dugo u klubu, a ne tek dva meseca. Tako je od prvog dana. Lepo je imati takve navijače uz sebe”, istakao je Robinson

Partizan je tokom pripremnog perioda odigrao dve utakmice otvorene za javnost u novobeogradskoj Hali sportova koja je oba puta bila dupke puna, a Robinson priznaje da ga je to iznenadilo, bez obzira na reputaciju crno-bele košarkaške publike.
Nisam očekivao baš takvu atmosferu (ha-ha). Jedno je kada vam pričaju o navijačima i kada gledate snimke, a drugo je kada to doživite. Osećaj je mnogo bolji uživo. Bilo je sjajno”, ne krije oduševljenje Amerikanac.
Kada su u pitanju sportski ciljevi crno-belih koji će ove sezone učestvovati u četiri takmičenja, Robinson, u skladu sa godinama staža i iskustvom na košarkaškim terenima širom Evrope, ne želi da poleti I daje prazna obećanja.

Ciljevi tima u novoj sezoni, moze li Partizan da bude konkurentan u borbi za trofeje?
“To ne zavisi od nas, mnogo je različitih faktora. Cilj i obaveza je da budemo najbolji što možemo u svakoj utakmici i da nikad ne odustajemo od borbe”.

Košarkaš Partizana kaže da relativno dobro poznaje ekipe i konkurenciju u Jadranskoj ligi koja će i ove sezone za sve klubove u regionu biti prioriter broj jedan.

Crno-beli takmičenje u regionalnoj ligi otvaraju večeras gostovanjem u Baru protiv debitanta na Jadranu, ekipi Mornara. Ta utakmica igra se od 19 sati.
Verujem da će liga biti zanimljiva. Dobri su timovi, teška gostovanja. Tako je bilo i pre devet godina. Onaj tim koji bude duže mogao da izdrži u jakom ritmu, biće u prednosti”, kazao je on. 

Za svakog stranog košarkaša koji dođe da igra košarku u Partizan, neizbežno je pitanje o gradskom derbiju sa Crvenom zvezdom.
“Znam da je to posebna utakmica za svakog navijača i za svakog igrača. Veliki rivalitet. Biće to novo iskustvo za mene i veoma mu se radujem”, priznaje on.

Partizan će u Ligi šampiona igrati u grupi sa grčkim AEK-om, turskim Bešiktašom, poljskom Zelenom Gorom, italijanskim Dinamo Sasarijem, nemačkim Ludvigsburgom, mađarskim Solnokom, a tu je i belgijski Šarlroa.
“Na kraju je grupa u kojoj igramo za klasu bolja od svih ostalih. Borićemo se na svakom meču da odigramo što bolje i dođemo do pobede. Neće biti lako, protivnici u grupi su kvalitetni. Ipak, mi želimo da nam fokus uvek bude na prvom sledećem protivniku. Do početka takmičenja imamo nekoliko važnih mečeva u Jadranskoj ligi. Prvo to da odigramo, pa ćemo se pripremati za Ligu šampiona”, zaključio je Robinson.

(FOTO: Starsport i MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaFrenk Robinson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara