""
""

Šampioni drame! CSKA odbranio domaći teren sekund pre kraja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.17. | 21:04

Moskovljani vode protiv Baskonije sa 2:0

Šampion zna kako se brani domaći teren! Čak i kad se muči - šampion zna kako se pobeđuje. Vladajući prvak Evrope zna i da bude šampion drame. Baš na takav način Teodosić i drugovi su i u drugom meču savladali Baskoniju (84:82) i poveli sa 2:0 u seriji.

Junak meča bio je Karl Hajns koji je sekund pre kraja pokupio promašaj Teodosića, naterao Laprovitolu da ga zaustavi faulom i potom realizovao oba slobodna bacanja. Dovoljno da CSKA preživi, iako je očajnom igrom u poslednjoj četvrtini stavio na kocku pobedu.

Izabrane vesti

Baskonija je, kao u prvom meču, bila dostojan rival, ali nije uspela da prekorači nevidiljivu crtu iznenađenja i u Vitoriju se vrati sa brejkom. Nedostajalo je baš malo, jako malo.

Prosto, CSKA je bio jači. Za razliku od prvog duela Moskovljani su smanjili period igre u prvom poluvremenu kada su bili u rezultatskom minusu. Domaćin je u prvoj deonici jurio rivala, ali kada je igra ekipe Dimitrisa Itudisa počela da počeva na kreacijama i asistencijama Miloša Teodosića gosti su počeli da tonu u rezultatski deficit

Nije služio šampione Evrope šut uza tri poena, ali su raznovrsnom igrom i asistencijama uspeli da se nametnu. Centralna uloga, možete i da pretpostavite, bila je namenjena najboljem evropskom pljmejkeru. Reprezentativac Srbije je podelio osam dodavanja, upisao 16 poena uz solidan put iz igre (5/14). Međutim, Baskonija je imala odličnog revolveraša Bobou koji nije želeo da baci peškir. Francuz je trojkom doneo izjednačenje 12 sekundi pre kraja.

Odmah potom je Teodosić pretenciozno šutirao iz okreta, ali je na opisan način Hajns sprečio produžetke.

Pored Teodosića odlični su bili De Kolo i junak Hajns sa po deset poena.. Najviše muka odbrani domaćina zadavao je Francuz Buboba. On je zabeležio 21 poena uz pet trojki.

 

EVROLIGA - ČETVRTFINALE - Drugi mečevi

 

Četvrtak

CSKA Moskva- Baskonija 84:82 - 2:0 u pobedama

20.00 Panatinaikos - Fenerbahče  (1:0 u pobedama)

Petak

20.00 Olimpijakos - Anadolu Efes (1:0)

21.00 Real Madrid - Darušafaka (1:0)


tagovi

EvroligaEvropaKajl HajnsMiloš Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara