"Gradel"
"Gradel"

Žreb posle 27 godina: Gvineja i Mali se uzdaju u sreću na lutriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.01.15. | 21:04

Slonovi jednom šutnuli Lavove i izbegli začarani krug

GradelRasplet u D grupi odigravao se u poslednjih 90 i kusur minuta, a kako su se stvari odvijale na terenu malo je nedostajalo da pitanje koje dve reprezentacije će se plasirati u četvrtfinale Afričkog kupa nacija odluči žreb pošto je drama trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka. Žreb je izbegla Obala Slonovače, koja je pobedila Kamerun sa 1:0, ali ne i Gvineja i Mali, koji su po treći put u ovom takmičenju odigrali 1:1, pa će po drugi put u istoriji ovog takmičenja lutrija odlučiti ko će otići među osam najboljih na afričkom kontinentu. Poslednji put to se desilo 1988. godine, kada je Alžir imao više sreće od Obale Slonovače... 

Slonovi su pitanje pobednika rešili u 35. minutu, kada je Gradel matirao golmana Ondoa i, kako se ispostavilo, postavio konačan rezultat. Lavovi su bili previše sebični da bi stigli do izjednačenja, pogotovo u finišu, tako da su po prvi put u ovom takmičenju zauzeli poslednje mesto u grupi. 

Izabrane vesti

Što se tiče drugog meča u ovoj grupi, Gvineja je prva došla u vođstvo preko Konstanta, koji je iz penala u 15. minutu odlično izveo „panenku“. Samo tri minuta kasnije Mali je propustio da izjednači sa bele tačke, oprobao se Keita, ali je šutirao pravo u golmana Berta. U nastavku meča, svega dva minuta pošto se krenulo s centra, Mali je ipak uspeo da izjednači preko Maiga i donese remi, ali i žreb. Ko će imati više sreće sutra u 16 sati po lokalnom vremenu u hotelu Hilton Malabo?

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalMark GradelEkvatorijalna GvinejaAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara