"Uručenje donacije"
"Uručenje donacije"

Srce za decu: I porodilištu u Čačku uručen skrining aparat

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.04.16. | 14:31

Kompanija MOZZART u okviru akcije „Srce za decu“ pomogla pri unapređenju uslova za novorođenčad u Čačku

Uručenje donacije

Posle Kraljeva, akcija „Srce za decu“ koja funkcioniše u okviru Blic fondacije posetila je i Čačak, gde je službi za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju uručen skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba.

Izabrane vesti

Kompanija MOZZART obezbedila je pomoć pri prikupljanju sredstava za kupovinu aparata zahvaljujući kojem će od danas svakoj bebi u Čačku biti proveren sluh. Predstavnik MOZZARTA Ivan Čakajac uručio je aparat dr Danki Mirilović, zameniku šefa Odseka neonatologije.
„Kompanija MOZZART godinama unazad pruža humanitarnu podršku najosetljivijim i najugroženijim delovima društva. Stvaranje kvalitetnijih uslova za najmlađe jeste jedan od najboljih načina da se doprinese zajednici i zato smo se sa zadovoljstvom uključili u akciju nabavke uređaja namenjenih bebama. Zaista smo počastvovani što je kompanija MOZZART deo ovako plemenitog projekta, a ovo je jedan u nizu uređaja koji doniramo“, istakao je Čakajac.

Cilj humanitarne akcije „Srce za decu“ jeste da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.

U Srbiji se godišnje rodi oko 60.000 beba. Statistike su frapantne i pokazuju da se trajna nagluvost i gluvoća na uzorku od 1.000 novorođenih beba pojavljuje kod troje do petoro dece. Medicinski posmatrano, kod dece kod kojih je nagluvost dijagnostikovana i rehabilitacija započeta pre navršenih šest meseci života, dolazi do znatno boljeg i bržeg razvoja govora u odnosu na decu kod kojih je nagluvost otkrivena i rehabilitacija započeta kasnije.


tagovi

srce za decuMozzartdeo tvog života

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara