""
""

Orlovi ne idu na Mondijal, ali će ići Milorad Mažić

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.13. | 13:43

Naš sudija je u krugu od 19 kandidata za odlazak na Svetsko prvenstvo, a sistemom eliminacije upada među 15 kandidata, od koji će njih 14 sigurno biti u Brazilu

 

Izabrane vesti

Na Mondijalu u Brazilu neće biti srpske reprezentacije, ali jedan Srbin je ipak na dobrom putu da se nađe na najvećoj smotri svetskog fudbala. Najbolji srpski sudija Milorad Mažić je u krugu kandidata koji će deliti pravdu na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Mažić se nalazi na listi od 19 evropskih sudija koji su ušli u uži izbor za odlazaka na Mondijal. Sudijski komitet FIFA je sastavio listu najboljih svetskih arbitara koji figuriraju kao knadidati za deljenje pravde na Mondijalu. Na spisku je ukupno 156 arbitara, od čega 52 glavna, 19 njih iz Evrope, a put Brazila krenuće 14 sudija sa Starog kontinenta.

Kandidati iz Evrope su: Nikola Ricoli, Đanluka Roki (Italija), Feliks Brih, Volfgang Štark (Nemačka), Alberto Undijano Maljenko, Karlos Velasko Karbaljo (Španija), Mark Klatenburg, Hauard Veb (Engleska), Čunejt Čakir (Turska), Jonas Erikson (Švedska), Viktor Kašai (Mađarska), Pavel Kralovec (Češka), Bjorn Kajpers (Holandija), Stefan Lanui (Francuska), Milorad Mažić (Srbija), Sven Udvar Mujn (Norveška), Pedro Proensa (Portugalija), Damir Skomina (Slovenija), Kreg Aleksander Tomson (Škotska).

Budući da iz jedne države ne može da ide više od jednog sudije, prostim sistemom eliminacije je jasno da će otpasti po jedan arbitar iz Engleske, Nemačke, Španije i Italije. To znači da ih 15 ostaje u trci za Mondijal i iskreno se nadamo da Mažić neće biti jedan od tih prekobrojnih.

Podsetimo, srpski arbitar iz Vrbasa je ove sezone uživao veliko poverenje UEFA i dobio priliku da deli pravdu na mečevima Lige šampiona. Bio je arbitar na tri utakmice: Barselona – Spartak, Mančester Junajted – Braga, Borusija Dortmund - Mančester Siti, kao i revanš duelu osmine finala PSŽ – Valensija. Na sva tri meča je perfektno odradio posao, postoje šanse da deli pravdu i na četvrtfinalnim duelima, tako da bi odlazak na Mondijal bio kruna njegovog dobrog suđenja na evropskim duelima.

Milorad Mažić je, inače, za sve utakmice na kojima je delio pravdu ove sezone dobio sjajne ocene.

(FOTO: Action images)


tagovi

Milorad MažićMondijal 2014.SP 2014SrbijaSudijeSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara