""
""

Šta se to desilo u Istanbulu: Efes i Olimpijakos režirali najslabiji meč ove sezone!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.17. | 20:20

Pirejski crveno-beli ponovo slavili, uz veliku trojku Vasilisa Spanulisa

Otkako je počela sezona, pa sve do večeras evroligaška publika nije imala priliku da gleda meč kakav je viđen u Sinan Erdem Domu. Da budemo precizniji, poklonici najkvalitetnije klupske košarke na Starom kontinentu videli su najslabiji meč ove sezone po broju ubačenih koševa

Izabrane vesti

Olimpijakos je slavio protiv Efesa pod svojim uslovima, odnosno u utakmici sa malim brojem poena, gde je viđeno tek 119 koševa (61:58). Interesantno, dosadašnji negativni rekord delom drži upravo Olimpijakos i to iz susreta sa Barselonom početkom novembra, kada su Katalonci slavili rezultatom 73:51. Pirejski crveno-beli tada su postavili i ovosezonski negativni rekord po broju ubačenih koševa na jednoj utakmici, ali i klupskoj istoriji u elitnom takmičenju. 

Utakmica je imala jako čudan tok. Efes je od prvog sekunda jurio zaostatak, a u prvoj deonici ubacio je svega devet poena. Tim Ergina Atamana je u zaostatku bio sve do ulaza u poslednjih sedam minuta utakmice, kada je Erik Mekolum prvo sa slobodnih bacanja doneo preokret, a Derik Braun i Krunoslav Simon vezanim realizacijama probudili nadu u preokret.

Ali, tu se Efes zaustavio, što je samo trgnulo goste iz Pireja i vratilo ih na stari kolosek. Na samom ulazu u završna tri minuta Kostas Papanikolau je ubacio dva slobodna bacanja, da bi Janis Papapetru bitnom trojkom na nešto više od minut i po pre kraja načeo, a Vasilis Spanulis sa iste pozicije dokrajčio protivnika. Pokušao je Efes da pogocima sa penala vrati neizvesnost u meč, ali svaki put kada je trebalo da se „prelomi“, izostajala je prava reakcija. Džamel Meklin je sa linije slobodnih bacanja overio pobedu. 

Kod Olimpijakosa Spanulis je imao 12 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Holis Tompson ubacio 11 koševa. Podsetimo, za Olimpijakos nisu igrali Jorgos Printezis i Nikola Milutinov, dok je Kim Tili od ranije povređen.

Kod domaćina Simon je ubacio 17, Mekolum 16, a Braun 11 poena. Vladimir Štimac je odigrao nešto manje od 15 minuta i za to vreme skupio šest poena (3/8 iz igre) i isto toliko skokova.  

Efesu je ovo bio četvrti vezani poraz u Evroligi, ukupno jedanaesti u sezoni. Olimpijakos deli prvu poziciju sa CSKA. 

EVROLIGA, 14. KOLO

Četvrtak:

Crvena zvezda  Panatinaikos 63:69
/Feldin 21 - Gist 16/ 

Bamberg - Real Madrid 66:81
/Heket 13 - Tomkins 20/

Makabi - Fenerbahče 82:73
/Džekson 20 - Veseli 18/

Valensija - Žalgiris 63:71
/Grin 14 - Micić 16/

Petak:

CSKA - Himki 79:68
/Higins 26 - Šved 16/

Anadolu Efes - Olimpijakos 58:61 
/Simon 17 - Spanulis 12/

20.30: (1,60) Baskonija (14,5) Barselona (2,55)
20.45: (1,50) Unikaha (14,5) Olimpija Milano (2,85)

*Kvote su podložne promenama


tagovi

Anadolu EfesErik MekolumEvroligaKrunoslav SimonOlimpijakosVasilis SpanulisVladimir Štimac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara