""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.03.14. | 12:31

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Nikola Trajković fudbaler Đera

IGRAJTE NA...

DEBRECIN

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Ne može se reći da je Debrecin ove sezone dominantan u Mađarskoj koliko bi mogao da se stekne utisak na osnovu tabele, ali je primetno da baš dobro igraju na rezultat, što im je omogućilo da 10 kola pre kraja prvenstva imaju velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Videoton, odnosno osam u odnosu na moj Đer. Imaju ekipu u kojoj jedino odskače efikasni Slovenac Dalibor Volaš, ali im se mora odati priznanje da igraju vrlo organizovano i disciplinovano. I kada im ne ide, kada se stekne utisak da nikako ne mogu do bodova, nekako „umuvaju“ gol i kasnije uspešno čuvaju prednost.

Pred svojom publikom veoma retko gube bodove, mislim da su ove sezone samo dva puta igrali nerešeno, pa nije teško naslutiti šta očekuje fudbalere Pečuja. Ne bi trebalo zanemariti činjenicu da je Pečuj mnogo dugo bez poraza u prvenstvenim utakmicama, možda čak od novembra, i ukoliko negde može da stane ta njihova serija, onda je to gostovanje Debrecinu. Moram da podsetim da su nas upravo oni pre dve nedelje katastrofalno porazili na našem terenu (5:2), a da meni ni danas nije jasno kako smo primili toliko golova.  Uz to tradicija u međusobnim okršajima je apsolutno na strani domaćina, pa bi sve osim keca predstavljalo prilično iznenađenje. Naravno, nama bi mnogo više odgovaralo da Debrecin kiksne, ipak, realnost je sasvim drugačija.

U duelu novajlija u ligi, Puškaša i Mezokovešda, koji bi mogao da ima značajan uticaj na izgled začelja tabele, prednost bih ukazao domaćinu, prvenstveno zbog činjenice da će igrati pred svojim navijačima. Fudbaleri Puškaša imaće i motiv više, da se iskupe za ubedljiv poraz od Honveda, dok je Mezokovešd u primetnom padu posle mnogo dobre polusezone u kojoj su znali da iznenade mnogo kvalitetnije timove.

NE IGRAJTE NA...

DIOŠĐER

ZATO ŠTO...

Ako se izuzmu dve gore pomenute utakmice na svim ostalima je neophodan barem dvoznak, a na pojedinim mečevima je baš sve moguće. Najbolji primer je duel Ujpešta i Diošđera, a meni se čini da su ovde sva tri ishoda podjednako u opticaju. Ukoliko se gleda po učinku Ujpešta na domaćem, odnosno Diošđera na gostujućem terenu, mogao bi se izvesti zaključak da je remi najrealniji ishod. Smatram da i pored većeg uloga koji ova utakmica ima za Diošđer, jer se bori za izlazak u Evropu, više izgleda ima domaćin nego gost. U Budimpešti, na terenu Ujpešta, niko se nije naigrao, pa je realno očekivati da domaćin bude taj koji će se više pitati tokom 90 minuta od ekipe Tomislava Sivića.

Diožđer spada u ekipe koje nisu prvenstveno skoncentrisane na čuvanje svog gola, pa bi možda bolje bilo opredeliti se za golove nego za konačan ishod. Na to ukazuje i rasterećenost Ujpešta koji se nalazi u grupi timova na sredini tabele i realno ne može u narednih 10 kola ni ka Evropi, ali ni u borbu za opstanak. Sa dve vezane pobede došli su u poziciju da igraju potpuno rasterećeno, a za naše ljubitelje fudbala ova utakmica će biti zanimljiva, jer se radi o sudaru dva srpska stručnjaka – Vignjevića na klupi Ujpešta i Sivića koji predvodi Diošđer.

Mi smo uspeli da se oporavimo posle teškog poraza od Pečuja na našem stadionu i posle pobede protiv Videotona u gostima smo i dalje u trci za šampionsku titulu. Naš naredni rival Pakš se grčevito bori za opstanak u ligi i verujem da će nam to njihovo moranje značajno olakšati posao. Dvojku koja je prva opcija na ovom meču bih za svaki slučaj „ogradio“ i nerešenim ishodom.

Na ostalim utakmicama Lombard, Videoton, Honved i Ferencvaroš su blagi favoriti protiv svojih protivnika. Ipak, ni na jednom od tih mečeva kečevi, odnosno dvojke, nisu nešto na šta bi posebno trebalo obratiti pažnju.

(FOTO: MN press)


tagovi

međunarodni fudbalMađarskaigrajte na...

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara