""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.01.13. | 11:53

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Brana Ilić, fudbaler Janjine

 

IGRAJTE NA...

Izabrane vesti

Olimpijakos

ZATO ŠTO...

Bilo da igra na domaćem terenu ili na strani i bez obzira na ime rivala, Olimpijakos ove sezone u svaku utakmicu ulazi kao veliki favorit. Velikan iz Pireja je daleko ispred rivala i stiče se utisak da uopšte ne planira da spusti „gas“. Nije poražen na 16 utakmica, ima samo tri remija, a prema onome što je do sada pokazao teško je očekivati da će bilo koja ekipa uspeti da ga savlada.

Sa osam bodova prednosti u odnosu na PAOK Olimpijakos je napravio lepu bodovnu zalihu. Međutim, kod crveno-belih nema opuštanja, u svaku utakmicu ulaze maksimalno motivisani. Jedine bodove koje su u dosadašnjem delu prvenstva izgubili ostavili su upravo na gostovanjima, ali je verujem da to neće da bude slučaj sada kada idu na noge Levadijakosu.

Za razliku od nekih prethodnih sezona Levadijakos se veoma dobro drži i nalazi se u gornjem domu grčkog fudbala. Moglo bi se reći da su nemilosrdni pred svojom publikom. Ipak, potpuno je drugačija priča kada ti u goste dođe Olimpijakos.

Njihova međusobna statistika je nešto što neminovno otežava posao Levadijakosu. U poslednjih pet godina nisu uspeli da otkinu ni bod slavnom atinskom klubu, a pritom su pobede Olimpijakosa često bile izuzetno ubedljive. Nisam siguran da će crveno-beli slaviti ubedljivo, ali u njihovu pobedu uopšte ne sumnjam.

Dobar fiks bi mogao da dođe sa meča Pantrakikos-Platanjas. Domaćin je u poslednjem kolu ubedljivo poražen od PAOK-a, iako je na poluvremenu imao prednost. Kasnije sa igračem manje nisu uspeli da sačuvaju ni bod, čime je prekinuta njihova serija pobeda pred domaćom publikom. Platanjas spada u grupu ekipa koje većinu bodova osvajaju kući, pa je kec prilično izvestan.


NE IGRAJTE NA...

Panionios

ZATO ŠTO...

Kriza u Panioniosu je postala veoma ozbiljna, seriji poraza kao da nema kraja i veliko je pitanje da li će u duelu sa tvrdom Verijom uspeti da stanu na noge. Oni ne znaju za prvenstvenu pobedu gotovo dva meseca, a da sve bude gore u tom periodu nisu uspeli da osvoje nijedan bod. Težinu krize ovog kluba potvrdio je i nedavno odigrani kup dvomeč protiv drugoligaša Fostirasa koji je Panionios izgubio i pored pobede u revanšu.

Dosadašnje mere koje su u klubu preduzimali nisu dale rezultata, pa je veliko pitanje da li će ekipa uspeti da se digne. Verija samo prividno, po tabeli, deluje kao protivnik koji bi mogao da im posluži za probijanje leda. Realno situacija je drugačija, radi se o timu koji igra izrazito dobru defanzivu i veoma su organizovani. U prošlom kolu su protiv Olimpijakosa bili veoma dobri do samog finiša kada su primili dva gola u nadoknadi i doživeli ubedljiv poraz. Kao i većina ekipa u Grčkoj mnogo bolje igraju na domaćem terenu, ali mislim da je situacija u kojoj se nalazi Panionios lepa prilika da nešto naprave i izvan svog stadiona. Imajući u vidu formu domaćina i opredeljenje Verije na gostovanjima realno je očekivati da se ova utakmica završi sa malim brojem golova.

Verujem da bi jako zanimljivo moglo da bude na Kritu gde OFI dočekuje Aris. Domaćin jako dugo čeka na pobedu protiv solunskog tima, a bod koji su jesenas osvojili na „Kleantis Vikelidisu“ daje im nadu da bi konačno mogli i do sva tri protiv, za njih, veoma nezgodnog rivala. Na meču Kerkira – Asteras Tripolis valja izbeći konačan ishod i opredeliti se za mali broj golova, jer je Kerkira najneefikasniji tim lige, dok su gosti veoma tvrdi. 


tagovi

Evropaigrajte na...međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara