""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.02.13. | 11:17

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Vujadin Savić, fudbaler Dinama iz Drezdena

 

IGRAJTE NA...

Izabrane vesti

HERTU

ZATO ŠTO...

Jasno je da Herta i Regenzburg nisu ista kategorija, a od naredne sezone će ih sasvim sigurno razdvajati dva ranga takmičenja. Razlika od 29 bodova na tabeli je sasvim dovoljan pokazatelj kvaliteta sa jedne,odnosno nemoći sa druge strane. Bez obzira na zimsku pauzu i eventualna prestrojavanja u ova dva tabora, nikakva dilema oko trijumfa ekipe iz Berlina ne bi smela da postoji. Uveren sam da će plavo-beli i pored velike prednosti u odnosu na trećeplasirani Kajzerslautern krenuti ozbiljno u drugi deo prvenstva, s namerom da što pre i matematički obezbede razliku koja će im omogućiti promociju u Bundesligu.

Mi smo sa Jan Regenzburgom igrali pred kraj jeseni, tada sam imao priliku da se uverim koliko je ta ekipa limitirana. Bili smo mnogo bolji tokom celog meča, međutim, lopta nikako nije htela u gol. Zaista ne vidim način na koji je Regenzburg mogao da se popravi u zimskoj pauzi do te mere da bi bio konkurentan i ekipama iz donjeg doma, a kamoli Herti, Braunšvajgu i ostalima iz vrha.

Mislim da ne bi trebalo mnogo oklevati ni oko jedinice na nas protiv Duizburga. Biće to utakmica na „nož“, direktan okršaj za opstanak u drugoj nemačkoj ligi, meč koji ima daleko veću težinu od tri boda. Pojačali smo se Kempeom iz Paderborna koji je u pripremnom periodu pokazao da će doneti novi kvalitet timu. Posle dobrog starta ušli smo u seriju, dosta čudno gubili bodove i mislim da nešto slično ne može da se ponovi. Čak sedam utakmica smo zbog crvenih kartona završili sa igračem ili dva manje na terenu, pa očekujem da i s popravljanjem tog aspekta dođemo u bolju situaciju nego što je to bilo jesenas.

NE IGRAJTE NA...

SANKT PAULI

ZATO ŠTO...

Duel ekipe koja po tradiciji igra veoma dobro na domaćem terenu, a ne stoji najbolje na tabeli i gosta koji ne briljira kada napusti svoj stadion, ali se bez obzira na to nalazi u borbi za plej-of. Zato meč mora da predstavlja prvi pik za izbegavanje u prvom kolu drugog dela Cvajte. Pretpostavljam da će kladionice Sankt Pauli postaviti kao blagog favorita. Tokom jeseni nije bilo mnogo ekipa koje su uspele da se naigraju fudbala u predgrađu Hamburga, pa očekujem da slična priča bude i na njihovom okršaju s Kotbusom. Igraju borbeno, otvoreno i ne sumnjam da će imati veliki motiv i želju da se predstave svojim navijačima u pravom svetlu posle duže pauze.

Sa druge strane, Kotbus možda stoji previše visoko na tabeli u odnosu na ono što je pokazao do sada. Kući su nemilosrdni, međutim na gostovanjima retko uspevaju da se nametnu, pa i pored činjenice da se nalaze samo tri boda od plej-of zone, u kojoj se trenutno nalazi Kajzerslautern, ne ulivaju veliko poverenje. Mislim da je nerešen ishod najrealniji u duelu Paulija i Kotbusa.

Derbi prvog kola drugog dela sezone igraju Minhen 1860 i Kajzerslautern i na tom meču je takođe apsolutno sve moguće. Mislim da su gosti najozbiljniji kandidati za baraž, jer je objektivno vrlo teško očekivati da bi vodeći tandem Braunšvajg i Herta mogao da prokocka ogromnu prednost. Siguran sam da bi u Kajzerslauternu bili zadovoljni i podelom plena, zato mi dupla šansa na njih deluje mnogo izvesnije od keca na Minhen.

I kod ostalih parova je teško pronaći „siguricu“. Union Berlin je bliži pobedi od Sandhauzena, zbog sjajnog tamnoputog bočnog fudbalera koji je jesenas pravio razliku. Alen je „mrtva“ ekipa, ali je nekim čudom na petom mestu, dok Bohum ima kvalitet, ne i rezultate. Na tom meču bi najpre trebalo tražiti veliku kvotu. 


tagovi

Evropaigrajte na...međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara