"Milosavljević"
"Milosavljević"

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.06.13. | 10:15

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Pavle Milosavljević, fudbaler SJK

Milosavljević

IGRAJTE NA...

KTP

ZATO ŠTO...


U kolu u kojem su domaćini na većini utakmica veliki favoriti, kao najsigurniji fiks bih izdvojio pobedu KTP-a. Domaćin spada u grupu timova koji imaju najviše ambicije ove sezone i u utakmicama poput ove sa PK 35 ne bi smeli da imaju većih problema, posebno kada igraju kući. KTP igra vrlo dobro pred svojim navijačima i u prva četiri meča odigrana na domaćem terenu nisu izgubili ni bod. Početak ovog tima u ligi nije obećavao mnogo, ali su se u međuvremenu stabilizovali i pokazali da su ozbiljan tim.

Izabrane vesti

Motiv više za fudbalere KTP-a predstavljaće pravi brodolom koji su u prvom kolu nove sezone doživeli na gostovanju ovom rivalu. PK 35 ih je pobedio i ponizio, tako da će tih 0:5 predstavljati značajnu injekciju i podsetnik igračima KTP šta bi trebalo sada da urade. Upravo zbog toga i sjajne forme u kojoj se nalazi domaćin, mislim da je kec na KTP najsigurniji izbor za predstojeće 10. kolo druge finske lige.

Jedinica ne bi smela da dođe u pitanje i na meču mog SJK protiv Vikingita, ali će tu kvota verovatno biti baš mala. Četiri pobede SJK na domaćem terenu i tri poraza Vikingita u gostima najbolji su pokazatelj o tome ko je favorit u ovoj utakmici.  Pokazali smo najviše u dosadašnjem toku prvenstva i gostovanje u Seinejokiju važi za jedno od najtežih u ligi. Bez obzira na ime rivala koji gostuje SJK domaćin je favorit, što posebno važi za meč sa realno dosta slabijim rivalom kakav je Vikingit. SJK je verovatno najprofesionalnija ekipa u ovom rangu takmičenja, sa dosta kvalitetnih internacionalaca i izuzetnim,veoma posvećenim trenerom. Verujem da možemo do elite, pošto definitivno imamo ekipu za gornji deo tabele u prvoj ligi Finske.

NE IGRAJTE NA...

OPS

ZATO ŠTO...


Jasno je da će kladionice na meču OPS – JIPPO za favorita postaviti domaći tim, pošto je gost trenutno poslednjeplasiran, ali nisam baš siguran da će favorit na ovoj utakmici uspeti da ispuni očekivanja. Protiv „fenjeraša“ JIPPO smo igrali u prethodnom kolu na njihovom terenu, mogao sam da se uverim da se radi o ekipi koja je maksimalno posvećena odbrani svog gola. Brane se neretko i sa svih 10 igrača i mogu da budu veoma nezgodni ukoliko ih protivnik ne otvori u ranoj fazi utakmice.

Gosti su najslabija ekipa u dosadašnjem delu takmičenja, ipak, nikad se ne zna gde će i kada proći to njihovo opredeljenje odbrane sa gotovo kompletnom postavom. OPS ume da kiksne pred svojom publikom, pa bih uz jedinicu dodao i remi na ovoj utakmici. Mislim da će mnogo toga zavisiti od otvaranja utakmice, jer će šanse gostiju rasti kako vreme bude prolazilo ukoliko ne prime gol.

Konačan ishod je najbolji izbeći i u duelu Kajanija i Ilvesa. Domaćin ima izuzetno čvrstu odbranu, ali očekujem da prevagu u ovom meču donese otvoren pristup gostiju, pa mislim da neće biti manje od tri gola. Kajani i pored čvrste odbrane igra veoma dobro kontranapade. Imajući u vidu česte oscilacije gostiju, koji znaju da odigraju solidno, ali i da potpuno podbace, golovi su bolji izbor od opredeljivanja na Kajani ili Ilves. Očekujem da neće izostati, najverovatnije ni sa jedne ni sa druge strane.

Poslednji meč desetog kola je ujedno i derbi u kojem se sastaju Oulu i Haka, ekipe koje su ne tako davno igrale međusobno u elitnom finskom rangu. Ne bih se usudio da prognoziram ishod, jer je zaista sve moguće. Može se očekivati da ovo bude izuzetno tvrda utakmica, posebno zbog Hake, čije se utakmice kao po pravilu završavaju u opsegu 0-2 gola.


tagovi

EvropaFinskaigrajte na...

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara