""
""

TIPOVANJE: Igrajte na Las Palmas, mina je Valjadolid

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.12.14. | 09:49

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Ranko Despotović, fudbaler Alavesa

IGRAJTE NA...

LAS PALMAS

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Najprijatnije iznenađenje sezone i svakako najozbiljniji kandidat za ulazak u Primeru je Las Palmas. Ovaj klub je godinama tražio dobitnu formulu za povratak u elitu, uglavnom je sredina tabele bila njegov maksimum, a sada je konačno napravio ekipu kojoj zasluženo pripada uloga favorita u Segundi. Igraju odlično cele jeseni i iako na prvi pogled par Las Palmas – Osasuna deluje prilično nezgodno, po kvalitetu igračkog kadra i partijama koje pružaju dva tima tokom jeseni nikako ne bi smela da postoji dilema.

Pokretačku snagu ostrvljana predstavlja sjajni argentinski napadač Serhio Arauho koji je sa 11 postignutih golova drugi najefikasniji špic lige, iza neprikosnovenog Rubena Kastra iz Betisa. Las Palmas maksimalno koristi činjenicu da rivale dočekuje prilično isceđene od dugog puta na Kanarska ostrva, pa je na osam dosadašnjih mečeva odigranih kod kuće zabeležio šest pobeda i dva remija. Agresivnost i žestok pritisak na svakom delu terena će se verujem pokazati kao dobitni recept i u meču sa Osasunom koja igra vrlo slabo ove jeseni kada napusti El Sadar.

Strašni niz Las Palmasa u Segundi započet je još krajem septembra kada je poražen na gostovanju Tenerifama sa 2:1. Od tada pa do danas nanizao je 11 utakmica bez poraza u ligi, a verujem da će posle ispadanja iz Kupa kralja od Selte biti još bolji, jer će mu fokus biti samo na takmičenju koje je za njega primarno ove sezone.

Osasuna je zbog bledih izdanja na gostovanjima došla u situaciju da bi mogla da strepi čak i za drugoligaški status, ali je jasno da gostovanje Las Palmasu ne predstavlja baš idealnu priliku za „brisanje“ nekih prethodnih grešaka. Odigrajte keca, Las Palmas nastavlja da grabi ka eliti.

NE IGRAJTE NA...

VALJADOLID

ZATO ŠTO...

Ako bi se gledalo isključivo po situaciji na tabeli, Valjadolid bi trebalo da ima značajnu prednost u odnosu na B tim Barselone pred međusobni duel, ali nisam siguran da je baš tako. To kažem prvenstveno zbog činjenice da mladi fudbaleri Katalonaca igraju potpuno rasterećeno svaku utakmicu. Poznato je da oni ne mogu da uđu u Primeru, bez obzira na plasman na tabeli, pa iz te opuštenosti često znaju da budu veoma opasni.

Drugi tim Barselone igra mnogo promenljivo, pa je tako na poslednja dva meča kod kuće poražen, dok je u gostima nedavno savladao Đironu sa 1:0 i odigrao nerešeno s Ponferadinom, uz vatromet golova – 4:4. Ako im se utakmica otvori prema željama, onda je svakom rivalu veoma teško da savlada Katalonce, pa se nikako ne bih usudio da prognoziram da li će Valjadolid uspeti da ih otvori na vreme. S druge strane, domaćin je daleko od forme s početka sezone kada je najavio ozbiljnu kandidaturu za plasman u Primeru. Veliko je pitanje da li u njegovoj svlačionici baš sve funkcioniše kako bi trebalo. Na poslednja četiri meča su pretrpeli tri poraza, samo je minimalnim rezultatom na domaćem terenu, uz mnogo problema, savladana Uelva. To je malo i premalo da bi im se protiv razigrane mladosti Barselone ukazalo puno poverenje.

Naredno, poslednje kolo pred kraću novogodišnju pauzu, nudi mnogo egal mečeva u kojima je nezahvalno prognozirati, kako konačan ishod, tako i broj golova. U tu grupu svakako ulaze dueli Ponferadina – Majorka, Tenerife – Sabadelj i Numansija – Lugo. U okršaju Mirandesa i Saragose očekujem tvrdu,veliku borbu koja ne bi trebalo da donese veliki broj golova, dok je Hihon blagi favorit protiv Alkorkona, iako oba tima već dugo ne znaju za poraz.

(foto: Action Images)


tagovi

Evropaigrajte na...PrimeraRanko DespotovićŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara