"Rožerio Ceni"
"Rožerio Ceni"

To mora da se ceni, nastavlja da brani Rožerio Seni! Ima 42 godine i hoće još jednu Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 17:39

Legendarni golman Sao Paula prekrojio planove o završetku karijere. Koliko golova još planira da postigne?

Rožerio CeniOno što je Stiven Džerard na tlu Evrope - to je za područje Južne Amerike Rožerio Seni! Čovek koji je celu karijeru posvetio samo jednom klubu odlučio je da odloži planirani odlazak u penziju i ostane golman Sao Paula i u 2015. godini.

Jedan od najboljih čuvara mreže na svetu - a sigurno najbolji golgeter među golmanima - na prekrajanje planova odlučio se posle poraza u polufinalu Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala, kad su njegovi saigrači u penal seriji promašili tri jedanaesterca, a on jedini bio precizan sa bele tačke.
Veče posle utakmice pozvao sam Rožerija i zamolio ga da sastanemo u sportskom centru. Tom prilikom sam mu rekao da bismo mi u klubu voleli da nastavi da brani. Odgovorio je da bi i on voleo da ostane. Dogovorili smo se za manje od tri minuta“, rekao je Karlos Migel Aidar predsednik Sao Paula.

Izabrane vesti

Seni je trebalo da se od aktivnog igranja fudbalom oprosti po završetku brazilske Serije A, ostala su da se igraju još dva kola, međutim, kako je u minulom Kruzeiro postao šampion, Seni se predomislio. Sad želi da napadne još dva pehara, najavljuje ne samo pohod na titulu, već i na trofej Kopa Liberdatodres, južnoameričku verziju Lige šamšpiona, što znači da će braniti do avgusta naredne godine.

A 22. januara proslaviće 42. rođendan!
Iz sve snage se zahvaljujem navijačima. Na uzvicima sa tribina, svakodnevnoj podršci, porukama... Bićemo zajedno i u 2015. za još jedan Libertadores“, potvrdio je Seni, koji je u karijeri postigao 123 gola, iz jedanaesteraca i slobodnih udaraca. Od toga deset ove sezone.

Svaka čast!

(FOTO: Action images)


tagovi

Brazilmeđunarodni fudbalRožerio SeniSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara