""
""

Toletovi saradnici goste Stankovića po Srbiji, Ćurković napušta FSS

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.13. | 08:37

''Upravo mi danas Dejan dolazi u posetu, dotaći ćemo se i njegove kandidature za predsednika'', najavio Ratomir Babić

Ako su i postojale, dileme su iščezle. Dejan Stanković biće novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Rekorder po broju igara za državni tim i pre inauguracije u fotelju prvog čoveka našeg fudbala prionuo je na posao, pa je u tu svrhu već krenuo na obilazi regionalne Saveze. U utorak je bio na sastanku sa čelnicima FS Istočne Srbije, juče posetio Zapad, a danas će Beograd, što samo svedoči o energiji nekadašnjeg veziste i ozbiljnosti kojom otvara novu etapu karijere.
''Dejan je bio u Nišu, a biće i naš gost u Vojvodini. On želi da vidi kako stvari funkcionišu i da li je spreman da se upusti u posao oko FSS-a'', kratko, ali suštinski dovoljno jasno, poručio je za Informer Ratko Borovnica, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine i jedan od najodanijih saradnika Tomislava Karadžića, što samo znači da je aktuelni lider sprema da se povuče, baš kako je i najavio krajem leta.

Sa sastanka Dejana Stankovića i čelnika FS Zapadne Srbije stižu samo optimistički tonovi, što bi trebalo da znači da je i doskorašnji as Intera prihvatio ulogu da se sa terena preseli u kancelariju.
''Odličan razgovor je iza nas, pričali smo u lepom ambijentu, bez presije i rokova. I lepe teme su bile na dnevnom redu, vezane za plan i perspektivu razvoja fudbalske organizacije. Nismo pritisnuti vremenom. Naprotiv, imamo dovoljno dana da razmislimo i na miru donesemo odluke od značaja za budućnost'', napomenuo je Žarko Stevanović, predsednik FSS Zapadne Srbije, u izjavi za Žurnal.

Izabrane vesti

Opipavanje pulsa biće završeno tokom četvrtaka, posetom FS Beograda, gde će ga ugostiti Ratomir Babić, predsednik te organizacije, inače potpredsednik Partizana.
''Upravo mi danas Stanković dolazi u posetu. Sa njim u društvu biće još neki fudbalski ljudi. Dotaći ćemo se i njegove kandidature za predsednika FSS-a. Kao savez zauzećemo najpraviliniji stav, a izjasnićemo se kada bude trebalo'', rekao je Babić Sportu.

Izvesni dolazak Dejana Stankovića i njegovih saradnika (kao potencijalna rešenja pominju se Ivica Dragutinović i Marko Pantelić) označiće i pomeranja u FSS-u, pa će funkciju potpredsednika napustiti Ivan Ćurković, koji je indirektno za Informer potvrdio odlazak Tomislava Karadžića.
''Želja Tomislava Karadžića je da ostavi čiste račune u Savezu. Posle toga će na dnevni red doći ostala pitanja. Ako on odluči da napusti funkciju, idem i ja sa njim'', rekao je Ćurković.

(FOTO: Star sport)

 

 

 


tagovi

Dejan StankovićFSSRatko BorovnicaRatomir BabićSrbijaTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara