"Ruka ruku mije: Karadžić i Mihajlović"
"Ruka ruku mije: Karadžić i Mihajlović"

Tomislav Karadžić: Mihajlović vodi u Francusku

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.13. | 00:01

"Smenu traže isti oni koji su tražili da on i postane selektor", tvrdi predsednik FSS u intervjuu za Sport

Ruka ruku mije: Karadžić i MihajlovićSiniša Mihajlović je obećao da će otići sa selektorskog mesta ako Srbiju ne odvede u Brazil, celokupna fudbalska javnost posle loših kvalifikacija smatra da tako i treba da bude, ali Tomislav Karadžić ima drugačije viđenje cele situacije. Prvi čovek FSS, naime, u intervjuu za Sport kategorički tvrde da bi za Orlove bilo najbolje sadašnji selektor ostane za kormilom sve do Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.
"Razgovaraćemo sa Mihajlovićem i predočiti mu naše viđenje stvari. Uradićemo analizu pređenog puta, čuti, naravno, i njegovo mišljenje. U ovom trenutku veoma smo blizu odluke da mu ponudimo nastavak saradnje do EP 2016. u Francuskoj", kaže Karadžić za Sport.

Stav su mu učvrstile poslednji mečevi Mihajlovićevih izabranika, iako ni protiv Kolumbije  ni protiv Hrvatske Srbija nije ostvarila pobedu. Ali je, prema mišljenju Karadžića, pokazala napredak koji se ne sme zanemariti.
"Javnost je bila za njegov dolazak na kormilo reprezentacije, ali shodno našem mentalitetu koji priznaje samo sve i odmah, došlo je do osuda i kritika, pre svega zbog toga što je izostao rezultat. Ali, i nekih stvari koje nemaju veze sa reprezentacijom. Mi smo još tada rekli da nam je cilj plasman na jedno od dva velika takmičenja, svesni da će Mihajlović podmladiti ekipu, zahvaliti se iskusnim igračima koji su mnogo dali reprezentaciji… Mišljenja smo da je Mihajlović uradio dobru stvar, nacionalnom timu podario mnogo novih imena koja su nam garant da ćemo u narednim kvalifikacionim ciklusima lakše pronalaziti put do završnice velikih takmičenja. Pa, Belgiji je trebalo mnogo više vremena kako bi danas bila na dobrom glasu, a veliki broj priznatih stručnjaka danas Mihajlovićevom timu predviđa dane koje bi poželeo svaki nacionalni savez", tvrdi Karadžić.

Izabrane vesti

Utisak je, ipak, da je mnogo više onih koji bi želeli da vide leđa selektoru?
"Uglavnom su to isti oni koji su do juče napadali FSS i tražili upravo da Mihajlović postane selektor. Sada iz njima poznatih razloga traže smenu istog, a navodno sve zbog brige za budućnost srpskog fudbala. Upravo zbog te brige mi želimo kontinuitet i nastavak saradnje sa čovekom koji je na dobrom putu da reprezentaciji vrati poštovanje", zaključio je Tomislav Karadžić intervju za Sport.

Iako je, podsetimo, najavio da će na redovnoj godišnjoj Skupštini FSS podneti ostavku. Možda su u pravu oni koji tvrde da Karadžić ne namerava da tek tako prepusti fotelju drugima?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Francuska 2016FSSfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbijaTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara