Veliki gest velike zvezde: Obamejan nije hteo het-trik, već da pomogne Lakazetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.04.18. | 18:08

Mogao bi to da bude sjajan tandem...

Letos je Aleksandr Lakazet došao u Arsenal kao najveće pojačanje i očekivalo se mnogo više od njega.

Kada je Aleksis Sančez zimus otišao u Mančester Junajted, Venger nije želeo da se kocka sa forsiranjem uspavanog golgetera koji je rešetao u Lionu, već se odlučio za dovođenje Pjer-Emerika Obamejana.

Izabrane vesti

Obamejanov dolazak je značio da Lakazet opet neće biti prva napadačka opcija, a ne svu nesreću sa slabom formom mu se nadovazala i povreda. Dvojica brzonogih napadača nijednom do sada nisu počeli meč zajedno u startnoj postavi, a čak i Velbek u poslednje vreme ima prednost u odnosu na Lakazeta.

Francuz se danas vratio na teren posle pauze zbog povrede i zaigrao u tandemu sa Obamejanom u poslednjih pola sata protiv Stouka. Ispostavilo se to kao pravi potez Vengera jer je Arsenal u nastavku slomio otpor Potersa i dao im tri gola. Dva je dao Obamejan, a jedan Lakazet. Mada je Obamejan mogao da upiše i het-trik da je hteo... Ali je umesto toga rešio da pomogne Lakazetu.

Gabonac je u nadoknadi vremena prepustio izvođenje penala Lakazetu kako bi se i Francuz upisao u listu strelaca. Retko se takav gest viđa kod velikih zvezda i golgetera...
„Naravno da sam znao da se vratio na teren posle pauze zbog povrede. Pomislio sam da je dobro za njegovo samopouzdanje da izvede penal. Već sam dao dva gola i normalno je što sam mu prepustio penal da postigne gol“, rekao je Obamejan posle meča.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandr LakazetPjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara