""
""

Vilas-Boas stiže u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.16. | 11:06

Portugalski stručnjak pre tri nedelje počeo da uči nemački jezik, a sada se zna i razlog

Volfzburg je razrešio dužnosti trenera Ditera Hekinga posle još jednog poraza, a potraga za njegovim naslednikom neće dugo trajati. Prva meta Vukova je portugalski stručnjak Andre Vijas-Boas.

Izabrane vesti

Posle otkaza Hekingu, ekipu je privremeno preuzeo dosadašnji trener maldog tima Valerijan Ismael, ali on nije dugoročno rešenje. Direktor Kalus Alofs već neko vreme na dovođenju novog trenera, a Andre Vilas-Boas je prva meta.

Portugalac je slobodan otkako mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Zenitom. Rusi su mu tada nudili nastavak saradnje, ali njemu se nije ostajalo u Sankt Peterburgu. Posle nekoliko meseci odmaranja, spreman je za novi izazov. Bild tvrdi da je nekadašnji Čelsijev i Totenhemov strateg zagrejan za Bundesligu i tu tvrdnju potkrpeljuje infomacijom da Vilas-Boas već tri nedelje uzima lekcije nemačkog jezika. Čak se pohvalio i na Insatgramu kako uči nemački jezik. On je prethodnih godina imao ponude Verdera i Hamburgera ali nije bio zadovoljan projektima ovih klubova koji se sve češće bore za opstanak.

Sa Volfzburgom je drugačija priča. Iako su trenutno 14. na tabeli i imaju samo jednu pobedu, Vukovi imaju velike ambicije. U poslednje dve godine su klub koji je posle Bajerna i Borusije Dortmund uložio najviše novca u pojačanja, igrali su u Ligi šampiona i neće žaliti novca da se vrate u sam vrh nemačkog fudbala i da opet igraju ulogu u Ligi šampiona.

Viljas-Boas je prvi kandidat da nasledi Hekinga kojem je na ime otkaza pripalo 2.500.000 evra otpremnine. Ako Portugalac ne pristane na Alofsovu ponudu, rezervna opcija je Andre Brajtenrajter koji je prošle sezone predvodio Šalke.

(FOTO: Action images)


tagovi

Andre Viljaš BoašEvropaNemackaVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara