""
""

Vreme je da Dejan Radonjić ubrizga novu dozu penicilina i poništi Unikahu

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.01.16. | 11:30

Crvenu zvezdu čeka izuzetno važan meč u četvrtom kolu Top 16 faze, a biće to i prilika da Crvena zvezda nastavi dobru seriju rezultata protiv španskih klubova

Izabrane vesti

Ovaj naslov obeležio je Zvezdinu veliku evroligašku pobedu nad Valensijom usred Španije pre bezmalo 15 meseci, koja je ujedno u prvi plan istakla činjenicu da trener crveno-belih Dejan Radonjić jako voli utakmice protiv klubova sa Pirineja. Tada je Crvena zvezda pod komandom crnogorskog stručnjaka vezala sedam trijumfa u nizu, a od 13. novembra 2014. godine do danas klub sa Malog Kalemegdana koplja je ukrštala sa Špancima u još sedam navrata. Učinak je i dalje pozitivan, iako su se susreti protiv madridskog Reala i Barselone prošle sezone ispostavili kao preveliki zalogaj za Beograđane - 9:5. Doduše i ove takmičarske godine Zvezda je pretrpela izuzetno bolan poraz od Kraljevskog kluba u Madridu, ali je kasnije i Real pao u grotlu dvorane Pionir, a upravo ovaj trijumf okarakterisan je kao jedan od najvećih u novijoj klupskoj istoriji. 

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Pred Crvenom zvezdom sada je novi izazov. Španski takmac. Nisu u pitanju ni Laboral Kuća, ni Valensija, Bilbao, Real ili Barselona, sa kojima je tim Dejana Radonjića najčešće vodio velike bitke, već - Unikaha (20.00, TV Sportklub 1). Prvi duel, istorijski. Ujedno i jedan od najvažnijih. Jer, u narednih pet evroligaških kola Crvena zvezda biće domaćin u čak četiri navrata.

Posle maestralnog trijumfa koji su ubeležili košarkaši Lokomotive protiv Panatinaikosa, Crvena zvezda nalazi se u odličnoj poziciji da u narednih pet utakmica možda čak i overi plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja! Ako ništa drugo, bar da napravi veliki korak napred ka ostvarenju velikog cilja. Utakmice protiv Unikahe, Lokomotive, Cedevite i Efesa u Beogradu, odnosno Darušafake u Istanbulu biće ujedno i dueli sa direktnim konkurentima na tabeli Grupe E. 

Nek se spremi Unikaha! Goreće mrežice u Pioniru, Zvezdine nišanske sprave su podešene (VIDEO)

Za početak - Unikaha. Atraktivan protivnik, koji i igra na isti način - brzo, efektivno i lepo za oko. Tako igra i Crvena zvezda, posebno na svom terenu. To su na svojoj koži osetili i košarkaši Himkija, Bajerna i Reala. U utakmicu oba tima ulaze posle ubedljivih pobeda u prvenstvenim mečevima i u trenutku uspona forme, što garantuje žestoku bitku do poslednjeg poena. 
"Mislim da većina nas u sastavu i ne zna za podatak o pobedama koje je Zvezda ostvarila nad španskim klubovima. Iskreno, ni ne osvrćemo se na to. Mi u svaku utakmicu ulazimo kao da je poslednja, jer situacija i jeste takva, da nam svaka evroligaška utakmica određuje dalju budućnost. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa kvalitetnim ekipama i protivnicima, pogotovona svom terenu, zato i imamo dodatnu obavezu za susret sa Unikahom", poručio je Marko Gudurić na poslednjem treningu pred meč. 

Najbolja vest koju su navijači Crvene zvezde mogli da dobiju jeste da je Kvinsi Miler odradio trening bez većih problema, što znači da bi trebalo da bude spreman da maksimalno pomogne saigračima u borbi za drugu pobedu u Top 16 fazi. Mladi krilni centar Marko Tejić takođe je bio uz saigrače na svom prvom treningu posle oporavka od povrede, ali je pitanje da li će se naći u sastavu za meč protiv jakog rivala iz Malage. 
"Čekamo meč sa velikim optimizmom, željom i nadanjem, ali i sa dozom opreza, jer Unikaha je izvanredna ekipa, koja igra dobru i brzu timsku košarku, atraktivnu. Stalno idu na skok. Moramo biti jako oprezni i ekstra motivisani. Pobediće ekipa koja bude čvršća i koja bude igrala bolju odbranu", smatra Gudurić

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Nemanja Nedović poručio je da jedva čeka meč protiv bivšeg kluba, a sa sličnom porukom izašao je i Demarkus Nelson, koji odlično poznaje atmosferu u Pioniru.
"Biće ovo jedna posebna utakmica za mene. Crvena zvezda je izuzetan klub za koji vredi igrati, Beograd je košarkaški grad  kojem su navijači navučeni na sport. Proveo sam dve izvanredne sezone u tom klubu i jako sam srećan što ću ponovo izaći pred tu vatrenu publiku. Jasno je svima da neće biti lako Unikahi da dođe do pobede. Moraćemo da se borimo u najluđoj atmosferi u kojoj ćemo se naći ove sezone. Na tribinama će biti 7.000 ili 8.000 ljudi, a zvučaće kao da ih je bar 30.000", podvukao je iskusni američki plejmejker. 

Vreme je da trener Dejan Radonjić ubrizga još jednu kritičnu dozu penicilinа.

SVE POBEDE DEJANA RADONJIĆA i CRVENE ZVEZDE NAD ŠPANSKIM KLUBOVIMA:

Laboral Kuća – Crvena zvezda 63:73 (Evroliga, 7. novembar 2013)
Crvena zvezda – Laboral Kuća 81:65 (Evroliga, 12. decembar 2013)
Crvena zvezda – Bilbao 107:85 (Evrokup, 8. januar 2014)
Bilbao – Crvena zvezda 81:85 (Evrokup, 5. februar 2014)
Crvena zvezda – Valensija 76:63 (Evroliga, 30. oktobar 2014)
Laboral Kuća – Crvena zvezda 66:86 (Evroliga, 13. novembar 2014)
Valensija – Crvena zvezda 68:77 (Evroliga, 5. decembar 2014)
Crvena zvezda - Laboral Kuća 90:82 (Evroliga, 19. decembar 2014. godine)
Crvena zvezda - Real Madrid 94:88 (Evroliga, 27. novembar 2015. godine)

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nemanja NedovićMarko TejićMarko GudurićKvinsi MilerEvroligaDemarkus NelsonDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara