"Velbek i Ozil slave sa navijačima Arsenala"
"Velbek i Ozil slave sa navijačima Arsenala"

ZA INFARKT! Peti minut nadoknade, skok zlatne rezerve i prvi gol posle deset meseci za opštu ludnicu na Emiratima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.02.16. | 14:59

Arsenal u spektakularnom derbiju 26. kola savladao Lester (2:1), iako je lider poveo golom Vardija, ali je platio skupu cenu isključenju Simpsona

Velbek i Ozil slave sa navijačima Arsenala

Vreme je isteklo. Ostalo je, kao u rukometu, samo jedan šut. Loptu ja namestio Mesut Ozil, zavrnuo „kiflu“ na peterac, „nahranio“ golova gladnog povratnika Danija Velbeka i u petom minutu nadoknade izrastao u junaka superderbija 26. kola Premijer lige. Blagodareći njegovom centaršutu i trazju glavom bivšeg napadača Mančester junateda, Arsenal je iščupao tri boda protiv Lestera i razliku u odnosu na lidera smanjio samo na dva boda - 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Bio je to poslednji napad na meču visokog intenziteta, u kome su gosti imali igru i rezultat, sve do početka drugog poluvremena, kad je Dani Simpson u razmaku od pet minuta napravio dva glupa starta, zaradio crveni karton (prvi za Lisice u prvenstvu) i ostavio tim Klaudija Ranijerija da pred krcatim tribinama Emirata traži pobedu koja se činila izvesnom posle pogotka Džejmija Vardija iz jedanaesterca pred kraj prvog dela.

Odlučujući trenutakDa nije bilo tog isključenja, možda bi čudesni Lester izdržao, ovako je bio osuđen da se povuče, pa su dvojica rezervista - Tio Volkot u 70. i Dani Velbek u 95. - presudili Kasperu Šamajhelu i pokvarili mu utakmicu u kojoj je, osim u ta dva detalja, briljirao.

Šmajhel je stvarno branio izvanredno, naročito u završnici, „skidao“ zicere Mertesakeru, Žiruu, Sančezu, ali odgovora na kombinaciju Ozil-Velbek nije imao. Nemac je upisao 17. asistenciju u sezoni, a tamnoputi špic prvi gol posle deset meseci, koliko je proveo u ordinaciji, usled raznih povreda.

Danas je razgalio navijače Arsenala koji su, ruku na srce, zaslužili da se raduju i pre tog 95. minuta, pošto je Vengerov tim igrao prepoznatljiv, dopadljiv, fudbal. Imao je domaćin šanse preko Snačeza i Ozila u prvom delu, zakinut je za penal posle igranja rukom Kantea, poništen mu je gol Žirua, a našpanovani fudbaleri Lestera samo su čekali priliku iz kontre i jednu takvu ulovili pred odlazak na pauzu.

Vardi je bio precizan sa 11 metaraDžejmi Vardi, taj čudesni napadač, naterao je Naća Monreala da ga obori, iznudio je šesti jedanaesterac  ove sezone u Premijer ligi, preuzeo odgovornost i pocepao mrežu do tog 45. minuta fantastičnog Petra Čeha.

Crveni karton SimpsonuArsenal je u drugo poluvreme krenuo odvažnije, ubacio u brzinu više i naterao fudbalere Lestera da posegnu za faulovima. Dva gruba starta koštala su Simpsona isključenja, posle čega je domaćin još više navalio ka golu Kaspera Šmajhela i preko Tija Volkota 20 minuta pre kraja poravnao, a u nadoknadi i preokrenuo rezultat. Čini se - zasluženo.

Volkot je savladao Šmajhela za 1:1Ovom pobedom tim Arsena Vengera primakao se Lesteru na dva boda zaostatka (51:53) i spokojno čeka drugi derbi dana, između Mančester Sitija i Totenhema.

PREMIJER LIGA - 26. kolo

Subota:

Sanderlend - Mančester Junajted 2:1 (1:1)
/Hazri 3, De Hea 82. autogol - Marsijal 39/

Svonsi - Sautempton 0:1 (0:0)
/Long 69/

Bornmut - Stouk 1:3 (0:1)
/Riči 57 - Imbula 9, Afelaj 52, Hoselu 55/

Kristal Palas - Votford 1:2 (1:1)
/Adebajor 45 - Dini 16 pen, 82/

Everton - VBA 0:1(0:1)
/Rondon 14/

Norič - Vest Hem 2:2 (0:0)
/Brejdi 54, Holahan 65 - Paje 74, Nobl 77/

Čelsi - Njukasl 5:1 (3:0)
/Kosta 5, Pedro 9, 59, Vilijan 17, Traore 83 - Tausend 90/

Nedelja:

Arsenal - Lester 2:1 (0:1)
/Volkot 70, Velberk 90+5 - Vardi 45 pen/

15.05: Aston Vila - Liverpul
17.15: Mančester Siti - Totenhem

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLester SitiLesterEvropaEngleskaDeni VelbekArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara