""
""

Zagorac: Počeli smo da dobijamo kad je tesno, na redu je Ostende

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.16. | 18:58

Igrači Mega Leksa sa mnogo optimizma dočekuju duel protiv belgijske ekipe u šestom kolu FIBA Lige šampiona

Košarkaši Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici utakmicom šestog kola protiv belgijskog Ostendea nastavljaju takmičenje u FIBA Ligi šampiona.  Meč u hali Pinki je od velike važnosti za borbu za plasman u drugu fazu takmičenja pošto belgijska ekipa trenutno ima pobedu više od Mege. Dejan Milojević ni u ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Radosava Spasojevića i Ognjena Čarapića.
“Ostende je iskusna ekipa koja ima nekoliko kvalitetnih srpskih igrača, uz dva Amerikanca i nekoliko Belgijanaca. Jedna su od najkvalitetnijih ekipa u našoj grupi. Mi smo u usponu forme, napredovali smo u igri a da li će to biti dovoljno za pobedu, videćemo sutra“, izjavio je Milojević za klupski sajt.

Izabrane vesti

Ostende u svom timu ima nekoliko poznatih imena sa ovih prostora. Za belgijski klub nastupaju bivši igrači Crvene zvezde Marko Kešelj i Raško Katić, koji je najefikasniji igrač belgijske ekipe sa 14.8 poena u proseku. Tu je i srpski internacionalac Dušan Đorđević, kao i Marko Jagodić-Kuridža. Od ostalih igrača se ističu bekovski par Amerikanaca Volden-Njubil kao i iskusni belgijski krilni igrači Salumu i Žile.

Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da je pomoćni trener Mega Leksa Veselin Petrović proveo u Ostendeu devet sezona gde je osvojio pet titula i četiri kupa, i da je u njegovu čast klub iz upotrebe povukao broj 10.
“Počeli smo da pobeđujemo i u neizvesnim završnicama što nam je svakako podiglo samopouzdanje. Svesni smo da nas u utorak očekuje veoma težak meč. Ostende je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa i svakako će želeti da napravi brejk na našem terenu. Na nama je da nastavimo da napredujemo i ispravljamo greške i ukoliko budemo odigrali kvalitetno pre svega u odbrani, verujem da možemo da dođemo do pobede. Pozivam publiku u Sremskoj Mitrovici da nas, kao i mnogo puta do sada, podrži u ovom veoma bitnom meču za plasman u drugu fazu Lige šampiona“, rekao je kapiten Mege Rade Zagorac.

Posle šest kola Lige šampiona, Mega Leks ima skor 1-4, dok Ostende ima pobedu više. U poslednjem meču pred ovaj susret Mega Leks je u okviru ABA lige savladao Mornar sa 93:87 dok je Ostende u belgijskom prvenstvu na gostovanju savladao Vilebrok sa 68:90.

Meč u Sremskoj Mitrovici igra se u utorak od 18 sati.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Dejan MilojevićEvroligaFIBA Liga šampionakk ostendeMega LeksRade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara