"Zeman"
"Zeman"

Modena vodlila četiri puta, Kaljari četiri puta stizao i prošao na penale! Mihina Sampdorija lako do osmine finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.12.14. | 23:02

Domaćin prvo u trećem minutu nadoknade stigao do produžetaka, a u 119. minutu i do jedanaesteraca, gde je u ključnim trenucima zablistao Alesio Kranjo

Zeman

Kada igra Zemanov Kaljari krajnji rezultat je potpuno nepredvidiv, ali su golovi i opšta ludnica na terenu više nego izvesni, bez obzira koji protivnik bio sa druge strane. Tako je bilo i ove večeri na Sardiniji, gde je u 1/16 finala Kupa Italije gostovao drugoligaš iz Modene. Gosti su tokom utakmice vodili čak četiri puta, ali su domaći u 119. minutu stigli i do četvrtog izjednačenja (4:4) i na kraju prošli u osminu finala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Izabrane vesti

Sve je počelo u šestom minut, kada je nakon gužve u petercu domaćih lopta od golmana Kaljarija Alesija Kranja završila u mreži.

Domaćin je na pravi odgovor čekao sve do 59. minuta kada je Danijele Konti bio precizan sa bele tačke. Osam minuta kasnije Lupi je ponovo doveo goste u vođstvo, koje je bilo na stazi sve do trećeg minuta nadoknade kada je utakmicu u pronužetke odveo Samuele Longo.

Gosti su bolje otvorili i dodatnih 30 minuta. Granoče je već u 98. minutu povisio prednost Modene, ali je samo dva minuta kasnije Longo izjednačio na 3:3.

U 109. minutu domaća publika je ponovo bila u šoku. Sudija Di Paolo je pokazao na najstrožu kaznu, a Granoče činilo se zadao konačan udarac Kaljariju.

Ipak, tako nije mislio i Dijego Farijas, koji je pogotkom u 119. minutu i definitivno zakazao penal seriju.

Modena je i tamo imala priliku da u petoj seriji overi pobedu, ali je onda zablistao Kranjo i sa dva odbranjena jedanaesterca odveo svoj tim u osminu finala Kupa Italije.

Modena je propustila priliku da bude jedini drugoligaš među 16 najboljih u najmasovnijem takmičenju, pošto Breša nije uspela ni u najmanjoj meri da sputa Sampdoriju na putu do osmine finala.

Sampa je do vođstva došla u 33. minutu golom Gabijadinija iz penala, dok je pitanje pobednika i definitivno rešio Bergesio u 58. minutu meča.

KUP ITALIJE - 4. KOLO:

Lacio - Vareze 3:0 (2:0)
/Konko 24, Ðordevic 26, Anderson 80/

Sasuolo - Peskara 1:0 (0:0)
/Floro Flores 57/

Verona - Peruđa 1:0 (1:0)
/Saviola 17/

Sreda:
Atalanta - Avelino 2:0 (2:0)
/Boakje 14, 19/

Empoli - Ðenova 2:0 (1:0)
/Laksalt 5, Mčedlidze 73/

Udineze - Čezena 4:2 (2:1)
/Alan 20, Bruno Fernades 44, Lukas Evanđelist 100, Tero 113 - Đurić 4, Suči 55/

Četvrtak:
Kaljari - Modena 4:4 (0:1), penalima 5:4

21.00: Sampdorija - Breša

*Osam ekipa koje produ ovu fazu pridružice se Juventusu, Romi, Fiorentini, Interu, Parmi, Napoliju, Torinu i Milanu u osmini finala.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

EvropaItalijaKaljariKup ItalijeModenaZdenjek Zeman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara