""
""

ZVANIČNO: Sautempton ima najskuplje pojačanje u istoriji! Detalji, bonusi, procenti...

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.08.16. | 13:27

Sjajan posao Svetaca

Sada je i zvanično, sve dileme su otklonjene: Sofijan Bufal je novi igrač Suatemptona. I najskuplji je u klupskoj istoriji. Transfer ipak ne iznosi preko 25.000.000 evra kao što je najavljivano prethodnih dana.

Izabrane vesti

S obzirom da se transfer obavlja u funtama, biće to rekordno pojačanje Svetaca. Lilu ide obeštećenje od 15.300.000 funti plus bonusi od 1.700.000 britanskih novačnica. Do sada je najskuplji transfer bio dolazak Virdžila van Dajka iz Seltika za 13.350.000 funti. Kada se sume prevedu u evre, Sveci će Lilu platiti oko 18.000.000 evra fiksno plus 2.000.000 evra za bonuse. Van Dajkov transfer je bio jači kada bi se preveo u evre zbog tadašnjeg kursa i nedavnog pada funte, ali kada se računa u moneti u kojoj je obavljen transfer, rekorder je Bufal.

Pored obeštećenja i bonusa, Lil je uspeo da se izbori i za procenat od naredne prodaje sjajnog ofanzivca. Francuskom klubu će pripasti 15 odsto od narednog Bufalovog transfera, a s obzirom kako Sautemtpon prodaje igrače prethodnih godina i za koje pare, Francuzima se smeši još koje milionče.

Bufal je bio meta brojnih premijerligaških klubova poput Arsenala, Evertona, Votforda, ali je Sautemtpon bio najuporniji. Insistirao je i novi trener Klod Puel koji je odlično upućen u kvalitet vihornog driblera sa obzirom da je prethodnih godina trenirao Nicu i imao priliku da Bufala vidi na delu u međusobnim okršajima. Bufal ima 22 godine, igra na pozicijama krila i ofanzivnog veziste i fenomenalan je u igri „jedan na jedan“.

Sautempton i Premijer liga su dobili igrača koji diže publiku na noge, a Tadić, Redmond i Vord Praus ozbiljnu konkurenciju za mesto u timu. 


tagovi

Sofijan BufalSautemptonPremijer ligaLilLiga 1letnji prelazni rok 2016FrancuskaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara